Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Гречаники з грибами під овочевим соусом

Другі страви

Ірена Загарова
18 вересня 14:14
239
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Кулінарні рецепти

Рецепти: Гречаники з грибами під овочевим соусом
Смачні страви на столі

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

Гречаники з грибами під овочевим соусом 


Інгредієнти:

2 скл. гречаної крупи, 300 г печериць, 2 цибулини, сіль і мелений чорний перець до смаку, 2 стебла зеленої цибулі, столова ложка борошна, 100 мл олії (для смаження), 100 г панірувальних сухарів; (на соус) цибулина, 2 свіжі або консервовані помідори, половина стручка червоного перцю, 30 мл олії, сіль та мелений чорний перець до смаку, пряні сухі трави; (для прикрашання) червоний солодкий перець, стебла зеленої цибулі.


Приготування.

Гречану крупу зварити в чотирьох склянках води, посолити, охолодити. Дрібно нарізати дві цибулини, спасерувати їх у сковорідці з олією до прозорості. Додати дрібно нарізані печериці й потушкувати до випаровування рідини у сковороді, посолити і поперчити. Змішати гречку з грибами та змолоти в м’ясорубці. Сформувати котлети-гречаники (якщо не тримаються купи, додати столову ложку борошна й перемішати). Гречаники обкачати в сухарях та обсмажити у сковорідці з олією. Можна подавати просто гарячими, це наче 2 в 1: гриби з гарніром, ніжні й ароматні. 
Смакують з овочевим соусом. Дрібно нарізану цибулину підрум’янити у сковорідці з олією, додати кубики перцю, потушкувати 10 хвилин на малому вогні. Після цього додати нарізані помідори, приправити спеціями й потушкувати до загусання соусу, можна влити трохи води. 
Викласти гречаники в тарілку, полити соусом зі шматочками овочів, посипати нарізаною зеленою цибулею. Прикрасити страву «квіткою» з перцю з насінням і стебел зеленої цибулі.

Смачно і корисно!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Картопляні «скриньки» із шинкою
19 вересня 10:47 530
Рецепти: Фаршироване куряче філе в обгортці з беконом
18 вересня 19:30 94
Рецепти: Смачний домашній сирник із киселем
17 вересня 16:04 165