Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Солодкий пиріг з макаронів із сиром та грушами

Смаколики

Ірена Загарова
09 вересня 11:58
86
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачний десерт

Смаколики: Солодкий пиріг з макаронів із сиром та грушами
Солодкий пиріг з макаронів із сиром та грушами

 

Інгредієнти:

300 г макаронних виробів (будь-яких, але не дуже дрібних), 200 г кисломолочного сиру середньої жирності, столова ложка солі, 20 г масла;

(на заливку) 0,5 скл. молока, 5 курячих яєць, 2 ст. л. цукрової пудри, 0,5 ч. л. ванільного цукру, 80 г борошна; 

(на верхній шар) 2–3 стиглі груші (найліпше сорту бера), 2 ст. л. цукрової пудри і столова ложка меленої кориці; (для прикрашання) декілька ягід розмороженої малини, полуниці або вишні, гілочка м’яти.

 


Приготування.

 

Макарони зварити в підсоленій воді, але не переварити, краще, щоб вони були твердуватими (аль денте). Відкинути на друшляк, додати шматочок масла, щоб макарони не злиплися, остудити. У миску з макаронами викласти розім’ятий виделкою сир, перемішати. У блендері збити яйця з цукровою пудрою до побіління, всипати просіяне борошно, ваніль та ще раз збити, щоб не було грудочок, розвести молоком. Форму для запікання змастити маслом і викласти в неї макарони із сиром. Потім розподілити зверху приготовлену заливку, обережно перемішати макарони. 
Груші помити (якщо шкірка в них тверда, то ще й почистити їх), нарізати їх тонкими часточками. Викласти на пиріг у вигляді черепиці, посипати цукровою пудрою та корицею. Запікати за температури 180 градусів упродовж 30-ти хвилин. Можна спочатку прикрити пиріг фольгою, а потім зняти її і поставити пиріг іще на якийсь час у духовку, щоб груші ледь карамелізувалися. Прикрасити ягодами малини й гілочками м’яти. 
Цей смачний пиріг краще випікати у формі з вищими бортиками, ніж у мене, тоді він буде соковитішим, а омлетна маса – ніжнішою. Пиріг не надто солодкий, у ньому поєднуються солодкувата макаронно-омлетна маса з ароматом солодких груш. Смакує і теплим, і холодним. Спробуйте приготувати раз – і цей пиріг часто з’являтиметься на вашому столі.

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Фаршироване куряче філе в обгортці з беконом
18 вересня 19:30 76
Рецепти: Гречаники з грибами під овочевим соусом
18 вересня 14:14 224
Рецепти: Смачний домашній сирник із киселем
17 вересня 16:04 150