Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Смачні крафіни із шоколадним прошарком

Кулінарні рецепти

Ольга Корольчук
13 травня 14:35
513
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

РЕЦЕПТИ

Рецепти:  Смачні крафіни із шоколадним прошарком

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Інгредієнти: 350 г борошна, 20 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих), 110 мл молока, 80 г цукру, 1/2 ч. л. солі, яйце, 2 яєчні жовтки, 40 г масла (в тісто) + 120 г масла (для змащування), 8 г ванільного цукру; (на шоколадний прошарок) 45 г яєчного білка (приблизно така вага білка великого яйця), 30 г борошна (може знадобитися більше), 60 г цукру, 120 мл молока, 30 г какао-порошку, 15 г масла.

 


Приготування. Борошно просіяти. Дріжджі та чайну ложку цукру розчинити в теплому молоці, поставити в тепле місце, щоб утворилася пінна шапочка. Масло (40 г) розтопити. Яйця, жовтки, звичайний і ванільний цукор збити до утворення світлої пишної маси. Борошно просіяти в миску, зробити в ньому заглиблення. Влити туди молоко з дріжджами та яєчну суміш, посолити, перемішати. Додати розтоплене масло й замісити тісто. Воно спочатку буде липким, але борошна не додавайте. Вимішувати тісто не менш ніж 10 хвилин, поки воно не припинить липнути до рук. Миску змастити розтопленим маслом, покласти в неї тісто, трохи змастити його зверху маслом, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце, залишити там на годину-півтори. Коли тісто збільшиться вдвічі, розділити його на три частини, орієнтуючись на розмір своїх форм для випікання. Сформувати з тіста кулі, накрити їх харчовою плівкою та відкласти на 10 хвилин.
Приготувати шоколадну масу. Змішати збитий білок із цукром, борошном і какао-порошком. Молоко закип’ятити й покласти в нього цю суміш. Не знімаючи з вогню, розмішувати до загусання. Додати масло.
Робочу поверхню та тісто присипати борошном. Тісто розкачати дуже тонким прямокутним пластом. Воно має просвічуватися, але не рватися. Змастити пласт тіста розм’якшеним маслом і тонким шаром шоколадної маси. Згорнути рулетом, накрити харчовою плівкою й поставити в тепле місце. Так само зробити і з двома іншими частинами тіста. Рулет розрізати гострим ножем посередині уздовж, відступивши декілька сантиметрів від краю. Закрутити спіраллю одну половинку рулету до його початку. Другу половинку теж закрутити спіраллю, піднімаючи й укладаючи поверх першої (як крафін). Акуратно перекласти паску у форму для запікання, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце, залишити там на 20 хвилин, щоб підросла. Духовку розігріти до 200-т градусів та поставити в неї паски. Випікати впродовж 10-ти хвилин. Потім знизити температуру до 180–170-ти градусів і форми накрити зверху фольгою. Випікати 10 хвилин. Потім акуратно зняти її і випікати паски ще 15 хвилин. Повністю охололі пасочки посипати цукровою пудрою.

 

ВИПІЧКА

Смачного!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти :  Смачний ароматний вишневий тарт
16 жовтня 23:04 23
Рецепти:  Смачний запечений хлібець із перцем
16 жовтня 20:07 57
Рецепти:  Апетитні смачні  сирні булочки з ягодами
13 жовтня 18:17 96