Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Перші страви: Турецький суп з картоплею і чечевицею

Перші страви

Ольга Огородник
16 червня 23:53
93
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Кулінарія.

Перші страви: Турецький суп з картоплею і чечевицею

Перші страви – це розсольники, супи, щі, юшки, борщі, капусняки, кулеші, бульйони тощо

 

 

Інгредієнти:

 

500 г чечевиці, столова ложка рису, 150 мл соняшникової олії, 4-5 картоплин середньої величини, 2 невеликі цибулини, сіль, перець і спеції на смаком.

 

 
Приготування.

 

Розігріти трилітрову каструлю і влити туди олію. Коли вона нагріється, покласти порізані (байдуже як) картоплю та цибулю. Смажити, час від часу помішуючи. Коли овочі почнуть прилипати до дна, всипати промиту чечевицю та рис. Далі час від часу помішувати. Коли ж чечевиця почне приставати до дна каструлі (а це буде відносно швидко), влити в каструлю воду. Дехто використовує курячий бульйон (2 л).  Довести до кипіння, зменшити вогонь і залишити варитися приблизно на 30 хвилин.
Сира чечевиця має оранжево-червонястий колір, коли ж розварюється, страва стає схожою на наш гороховий суп. Це свідчить про готовність. Присмачити сіллю, перцем та іншими спеціями (прованськими травами, перцем чилі й орегано). Каструлю накрити й дати страві настоятися. Охолоджений суп перелити у блендер і збити до утворення пюре. Подавати, за бажання прикрасивши зеленню чи листочками м’яти. Перед споживанням витиснути в суп декілька крапель соку цитрини чи лайма. 

Смачно, як у мами

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter