Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

DOROFEEVA ТА МІША ЛЕБІГА ПРО СПІЛЬНУ ПІСНЮ ТА ДОПОМОГУ ЗСУ

ЖИТТЄВІ ІСТОРІЇ. ГАЗЕТА «ЖИТТЯ»

16 квітня
2013

Ексклюзив

DOROFEEVA ТА МІША ЛЕБІГА ПРО СПІЛЬНУ ПІСНЮ ТА ДОПОМОГУ ЗСУ

Історії з газети "Життя"

Нещодавно відома українська співачка DOROFEEVA (Надя Дорофєєва), суддя популярного шоу «Голос країни» (телеканал 1+1), записала дует із відомим народним блогером Мішею Лебігою. Пісня «А я все плакала» – це не лише звернення до всіх українців із закликом підтримувати одне одного, а й шанс допомогти нашим військовим. 18 квітня відбудеться прем’єра пісні та кліпу, а напередодні цей творчий тандем проведе онлайн-трансляцію на Twitch, під час якої збиратимуть кошти на допомогу ЗСУ.

 

Надю, як виникла ідея заспівати разом з Мішею?

 

Надя: – Ідея створити дует виникла на шоу Жені Яновича «20:23», де в прямому ефірі збирали донати на армію. Ми завітали разом з Мішею, і хтось у коментарях під час трансляції запитав: «Так, може, зробите спільний трек?».  Я це підхопила та почала жартувати. Кажу Міші: «Зробимо? Люди просять!». А він: «Звичайно!». Так усе і сталося! Тож сподіваємося, що пісня стане справді народною!

 

Які слова цієї пісні найбільше зігрівають серце?

 

Надя: – Мій улюблений рядок у пісні – «Навіщо люди саджають в своїх садах квіти зла?». Це нагадування про те, як тепер важливо підтримувати одне одного, а не викидати образи та злість на інших людей.

 

– А як у житті ви відповідаєте на звинувачення і образи, які іноді трапляються?

 

Міша: – Я на день можу блокувати по 50 людей – не з’ясовую ситуації, не шукаю якогось виправдання або ще чогось. Якщо людина негарно поводиться, наприклад, починає своє повідом­лення з матюків, образ і так далі, вона відразу «улітає в бан» (збережено авторський стиль мовлення – ред.).

 

Надя: – Дуже класна порада. Бо зовсім нещодавно вважали, що, коли ти видаляєш якісь негативні коментарі, ти ніби щось погане робиш. Але тепер цього негативу стільки, що це справді потрібно робити. Не треба витрачати свої нерви, своє здоров’я, свій час на те, щоб щось довести чужій людині, яка хоче просто образити тебе. Тому якщо вам сказали чи написали щось неприємне, не звертайте уваги, йдіть далі своїм шляхом.

 

– Якби ви мали змогу щось змінити в минулому, то що саме змінили б і чому?

 

Надя: – Це дуже гарне запитання. І відповідь на нього може здатися банальною, але так і є насправді. Всі наші помилки роблять нас тими, ким ми є. Тому я б не хотіла уникнути помилок минулого й радію, що в мене був цей досвід, який зробив мене сильнішою.

 

– Надю, ви неодноразово були тренеркою в шоу «Голос країни» (телеканал 1+1). Що означає для вас участь у проєкті? Чи підтримуєте контакти з учасниками своїх команд, зокрема з Юрієм Городецьким, який змусив вас плакати?

 

– Для мене участь у цьому шоу – це велика відповідальність, велика робота… та великі нерви. Тому що в процесі ти дуже занурюєшся у свою команду, прив’язуєшся до учасників, сильно переживаєш за кожного. Враховуючи, що це вокальний конкурс, постійно в когось трапляються проб­леми зі зв’язками, хтось перенервувався і захворів тощо. Це складний у всіх сенсах проєкт і для учасників, і для тренерів. Тому для мене «Голос країни» (телеканал 1+1) – це задоволення та стрес водночас.

За своїми учасниками стежу, дуже радію, коли бачу від них музичні прем’єри, й завжди підтримую. Наприклад, я покликала гурт «Добрива», учасником якого є Єдгар Єнокян з моєї команди в останньому, 13-му сезоні, на розігрів перед моїм сольним концертом у Києві торік у грудні. Також долучила його до своїх музичних благодійних зборів. Виступ Юрія Городецького був, як сповідь, дуже потужним! Звісно, після такого проникливого виконання я не могла стримати сліз…

В учасниках я дуже ціную щирість, а також те, що своїм співом вони можуть достукатись до душі, до серця. Пишаюся, що вони в мене саме такі!

 

– Який концерт, подія або виступ після 24 лютого 2022 року за­пам’ятався чи вразив найбільше?

 

Надя: – Мабуть, це сольний концерт у Києві, який відбувся торік у грудні. Я була така щаслива, що стільки людей прийшло. Зібралося багато друзів. Щоразу цьому дивуюся.

Дуже цікаво підмічати, як у тебе, як артиста, змістилися акценти за останні два роки: з того, яким буде шоу, на те, скільки грошей на допомогу ЗСУ вдасться зібрати. Це зараз найважливіше. Нам вдалося і те, і те. Ми зробили класне шоу і за цей вечір зібрали 3 млн грн для допомоги полку «Азов», на їхні нагальні потреби на той момент.

 

Міша: – Я в липні вів трансляцію (Міша Лебіга відомий тим, що проводить стріми на платформі для відео­трансляцій Twich – ред.), під час якої ми планували зібрати орієнтовно 2,5 млн грн на розвідувальний комплекс. Того вечора вдалося зібрати дуже велику суму, я не очікував. Я очманів! Ми до того оганізовували збори, але збирали максимум мільйон, і днів за 10–14. А це за вечір зібрали 8,3 млн грн на три безпілотні комплекси для ГУР Міноборони. Це для мене один із найважливіших днів за ці два роки (збережено авторський стиль мовлення – ред.).

 

– Надю, торік ви вийшли заміж за Михайла Кацуріна. Які риси найбільше цінуєте в чоловікові?

– День весілля був одним із найважливіших для мене того року. Це був момент кохання, емоцій, почуттів. У своєму чоловікові найбільше ціную його підтримку, талант, відповідальність і почуття гумору.

 

– Як складаються ваші стосунки з дітьми Михайла?

 

– У нас чудові стосунки. З Сашею та Ванею дуже добре ладнаємо. Класно проводимо час разом. Вони прекрасні, дуже спокійні та виховані.

 

– Ваш кліп із Михайлом «Щоб не було» набрав 27 млн переглядів. Чи плануєте нові спільні творчі проєкти?

 

– До речі, тоді ми уявити не мог­ли, що ця пісня матиме мільйон переглядів, не те щоб 27! Зараз дуже радіємо, що написали пісню, яку всі так полюбили. Тож ми вражені, коли бачимо таку кількість переглядів.

Річ у тім, що після виходу треку «Щоб не було» жодна моя пісня не була написана без Міші. Всі пісні, які ви вже знаєте, які так полюбилися народу – хіти «Вотсап», «Кохаю, але не зовсім», «Хай пишуть» – і які вийдуть незабаром, ми написали в тандемі. Зокрема, й цю нову – «А я все плакала». Її ми створили нашим постійним авторським складом: Іван Клименко, Міша Кацурін і я. А щодо спільних творчих проєктів з Мішею в майбутньому – звісно, вони будуть, тож стежте за новинами.

 

– Що для вас означає бути ук­раїнкою/українцем?

 

Міша: – Намагатися «не зійти з розуму».

 

Надя: – Дякую, що нагадав. І «бути разом», як співається в моїй пісні. Для мене бути українцями означає підтримувати одне одного, це дуже важлива емпатична риса в наш час.

 

– Ваші побажання читачам газети.

 

Надя: – Хочу побажати читачам і нам усім частіше всміхатися одне одному, дбати про своє здоров’я і бути в безпеці. А ще хочу звернутися до всіх: обов’язково послухайте нашу пісню «А я все плакала»!

 

Міша: – Бажаю вам усього найкращого. І все добре, що є, хай буде у вас, користуйтеся інтернетом.

 

https://www.instagram.com/nadyadorofeeva/

https://www.instagram.com/misha_lebiga

 

За останні пів року співачка DOROFEEVA зібрала понад 
20 млн грн на допомогу ЗСУ:

Зокрема, восени та взимку організувала два великі музичні збори
на 4 млн грн на дрони та пікапи.

Під час свого сольного концерту в Києві зібрала понад 3 млн грн для «Азову».

Благодійні ініціативи, до яких артистка доєдналась у березні,
зібрали понад 13 млн грн
на допомогу ЗСУ.

 

Міша Лебіга

Відомий блогер із Чернівців Михайло Лебіга восени 2023 року за добу зібрав понад 20,5 млн грн на підтримку ЗСУ. Гроші переказували його підписники, які голосували донатами на «виборчих дільницях» за вигаданого кандидата Лебіговича або надсилали кошти на банку.

Під час ефіру на Twich (платформа для онлайн-відеотрансляцій) 17 липня Михайло зібрав рекордну суму – 8,3 млн грн.
За ці кошти придбали три безпілотні комплекси для ГУР Міноборони.

Дякуємо!

Автор: Оксана ГЕРАСИМ

Газета «ЖИТТЯ»

Прочитайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter