Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Ярина Ворон: «Я вигадала тридцять різних варіацій сирничків»

Люди

Софія ХОМИШИН
27 січня 17:08
148
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Зіркове інтерв'ю

Ярина Ворон: «Я вигадала тридцять різних варіацій сирничків»

 

 

Ярина Ворон – кулінарна блогерка з освітою інженера-будівельника, яка за несподіваним збігом обставин стала кондитеркою. Вона активно працює в цій сфері вже понад два роки та насолоджується своєю роботою. За інстаграм-сторінкою кулінара стежить понад 30 тисяч людей. Отож у розмові з нами Ярина поділилася історією про те, як доля звела її з кав’ярнею, що стала улюбленою роботою. Крім того, дівчина розповіла, як наважилася почати вести блог, та про те, чому не куштує страв, які сама ж готує.

 

– Розкажіть, будь ласка, як ви почали вести свій блог? 

 

– Все відбулося спонтанно. Я навчалася на інженера-будівельника і в один момент почала дуже активно готувати. Згодом настав карантин через коронавірус. Відповідно, вдома стало нудно, і я почала ділитися своїми кулінарними витворами в інстаграмі. Згодом помітила, що людям це подобається, й активно розвиваю цю сферу до сьогодні.

 

– А як рідні поставилися до того, що ви почали вести блог?

 

– Мене підтримували всі із самого початку: і батьки, і хлопець. Навіть бабуся. Вона й досі щодня реагує на всі мої історії, лайкає пости та залишає коментарі.

 

– Чи стикалися ви з критикою через блогінг? 

 

–  На щастя, у мене не було багато випадків хейту. За весь той час, можливо, лише одна-дві людини. Здається, що це були російськомовні користувачі, які просили перейти на російську, бо нічого не розуміли. Однак загалом, на щастя, не було значного хейту.

 

– У вас виникало бажання закинути блог? 

 

– Був період, коли мені здавалося, що краще залишити все, хоча на це не було конкретної причини. Та завдяки підтримці рідних я повернулася, взялася до зйомки, і згодом бажання продовжувати розвиватися в мене знову з’явилося.

 

– Я помітила, що у вас майже немає реклами в блозі. Чому так?

 

– Я колись намагалась робити рекламу, людям подобалося, але мені якось було ніяково. Мені легше створювати, наприклад, курси, ніж працювати над рекламою. Я можу погоджуватися на співпрацю, якщо мені справді щось сподобається, і тоді ми можемо домовитися про бартер або про співпрацю. Але просто рекламу я не можу робити. 

 

– У вас немаленька авдиторія. Понад 30 тисяч фоловерів. Чи є відчуття, що ви – популярний блогер?

 

– Ні, зовсім немає. Хоча інколи підписники зі Львова підходять до мене. Навіть була така ситуація на касі в супермаркеті. Проте немає в мене якогось такого відчуття, що я популярний блогер.

 

– А як розпочали кондитерську справу? 

 

– Це була надзвичайно цікава історія. На роботі ми з дівчатами її завжди згадуємо і щоразу сміємося. Якось я пішки поверталася додому, а через те, що мене сильно натерли босоніжки, вирішила піти новою для себе дорогою. Так натрапила на студію. Підписалася на її інстаграм, а згодом побачила, що вона шукає баристу. Вирішила піти в цю кав’ярню на роботу. Пройшла співбесіду й почала працювати як бариста, однак за тиждень перейшла в кухню працювати кондитером. Так працювала до початку повномасштабної війни. Тепер цю кав’ярню закрили, тож ми спеціалізуємося лише на кулінарних майстер-класах. Це мені теж дуже подобається.

 

– Було страшно йти працювати зовсім без досвіду?

 

– Було надзвичайно страшно. Водночас я усвідомлювала, що це шанс, якого може більше не бути. Тож вирішила спробувати і не прогадала.

 

– Пам’ятаєте свій перший торт на замовлення?

 

– Для мене це було неймовірно бентежно. Тепер я дивлюсь на цю роботу і думаю: «Як можна було таке зробити?». Хоча людям сподобалося. Вони говорили, що було смачно. І я розумію, що це справді був щирий відгук, адже замовниками були зовсім незнайомі мені люди, які не мали на меті вгодити мені чи підтримати мене.

 

– Як ви зазвичай підбираєте колірну гаму, начинку та дизайн для тортів?

 

– Коли я отримую замовлення, завжди проводжу «допит», як я це називаю. Намагаюся випитати всі дрібниці: смакові вподобання, кількість гостей на святі, а також побажання щодо декору та кольору. Моя мета – максимально врахувати те, що подобається замовникові. Однак часто клієнти надсилають готові картинки з побажаннями, що дуже спрощує мені роботу.

 

– А як ви поєднуєте смаки в десертах?

 

– Деякі поєднання я спробувала створювати на ходу, просто з цікавості. Інколи мені спадали на думку ідеї, які, як я вважала, можуть бути смачними. Також люблю експериментувати, поєднуючи декілька рецептів між собою. 

 

– Чи є у вас улюблений рецепт?

 

– Я вигадала тридцять різних варіацій сирничків, бо обожнюю їх. З різними смаками, соусами. Один із найцікавіших рецептів – сирнички в стилі тирамісу. Їх я готую з кавою, шоколадом усередині та панірую в шоколадних пластівцях.

 

– Цікаво, чи є у вас їжа, яку ви не любите?

 

– Насправді таких продуктів неймовірно багато, але найбільше мені не подобається жирна їжа. Наприклад, сало я взагалі не їм. Також мені не подобається борщ – колись отруїлася ним і тепер не можу терпіти навіть його запаху. Така ж ситуація в мене була з рибою. 

 

– Це означає, що вам доводиться готувати окремо для себе та для сім’ї?

 

– Так. Відтоді, як я почала активно дбати про своє харчування, сформувала звичку завжди їсти окремо. Наприклад, на будь-якому святкуванні в мене завжди є своя тарілка. Також я на вечерю для всіх люблю ліпити пельмені, вареники, але ніколи їх не їм.

 

– З вашої інстаграм-сторінки я дізналася, що ви не куштуєте того, що готуєте. Це правда?

 

– Так. Я вивела собі рецептуру і за нею працюю. Мені просто хочеться якось триматися від цього осторонь. Знаю, що в багатьох шеф-кухарів теж є такий момент. Однак перші десерти куштували мої рідні й говорили, чи смачно. Чи щось треба додати або всипати менше цукру. 

 

– А як поєднуєте роботу та блог?

 

– У мене загалом вільний графік роботи, особливо порівняно з більшістю. Оскільки ми проводимо майстер-класи, які часто відбуваються у вихідні або після обіду, то у вільний час я встигаю створювати контент.

 

– Розкажіть, хто вас надихає? 

 

– Стежу за Ольгою Мартиновською, в якої навчалась. Вона має цікавий стиль блогу й ефективний спосіб пояснення. Усе в її викладі чітко та зрозуміло. Також люблю Лізу Глінську. В неї є надзвичайно круті курси з приготування макаронів. З блогерів ще стежу за Володимиром Ярославським, у якого безліч класних рецептів.

 

– Наостанок розкажіть, які плани маєте на 2024 рік. 

 

– З нашої студії ми переїжджаємо в більшу локацію, тож у мене будуть нові майстер-класи на більшу кількість людей. Також я дуже чекаю другу частину курсу від Ольги Мартиновської, а ще в моїх планах є навчання щодо блогу. 

 

– Продовжте, будь ласка, речення. Моя улюблена частина роботи над контентом – це…


– Знімання рецептів.


– Я вважаю, що найважливіше в блозі – це…


– Теплі стосунки з аудиторією.


– Улюблений торт…


– «Наполеон».


– Я завжди прагну донести до аудиторії, що…


– Готувати легко, це не займає багато часу. 


– Улюблена страва за різдвяним столом…


– Кутя.


– Мій девіз у житті – …


– «Вражай кулінарно».


– Якби я мала необмежені можливості, то…


– Проводила б ще більше майстер-класів, максимально розвивала б свій блог і старалася б зі всіма поділятись своєю любов’ю до кулінарії.


– Бажаю читачам…


– Полюбити готувати так, як я, та насолоджуватися кожною хвилиною життя, бо насправді все так змінюється і спонтанно стається, що цінувати треба кожну хвилину.

 

 

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Фаршироване куряче філе в обгортці з беконом
18 вересня 19:30 76
Рецепти: Гречаники з грибами під овочевим соусом
18 вересня 14:14 224
Рецепти: Смачний домашній сирник із киселем
17 вересня 16:04 150