Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Улюблений десерт - торт "Наполеон"

Смаколики

02 липня
258

Кулінарія. Солодощі

Смаколики:   Улюблений  десерт -  торт  "Наполеон"

 

 

Інгредієнти: 

 

(на тісто)  3/4 пачки маргарину, яйце, склянка молока, столова ложка цукру, 0,5 ч. л. погашеної оцтом соди, 500 г борошна;

(на крем)  6 яєчних жовтків, 450–500 г цукру, 300 г масла, 3 л молока, 5 ст. л. картопляного крохмалю, 2 пакетики ванільного цукру. 

 


Приготування.

 

Маргарин поставити в духовку на 1–2 хвилини й дати йому охолонути до кімнатної температури. Яйце розтерти з цукром. Додати маргарин, молоко, погашену оцтом соду і просіяне борошно. Замісити не надто туге тісто та розділити його на дві частини. Одну частину покласти в скляну посудину й накрити рушником. Другу частину скачати «ковбаскою» і розділити її на 10 частин. Кожну частину розкачати тонким пластом діаметром до 30-ти сантиметрів. Викласти на гаряче деко й поставити в розігріту до 200-т градусів духовку на 5–8 хвилин. Готові коржі викладати один на одного. З усього тіста має вийти 18–20 коржів.
Приготувати крем. Яєчні жовтки збити з цукром. Довести до кипіння 2,5 л молока і тонкою цівкою влити його до збитих жовтків, постійно помішуючи. В решті холодного молока розчинити крохмаль. Щойно яєчно-молочна суміш закипить, влити розведений крохмаль. Постійно помішуючи, нагрівати масу, поки вона загусне. Коли крем охолоне до кімнатної температури, поступово додати масло, нарізане невеликими кубиками. Теплим кремом перемастити коржі. Прикрасити за бажанням.

Автор: Леся Дмитренко

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter