Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачний пиріг без випікання “Зефірний баранчик”

Кулінарні рецепти

26 листопада
190

Смачна страва

Смачний  пиріг  без випікання  “Зефірний баранчик”

РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: 300 г ванільних сухарів, 400 г згущеного молока, 200 г масла, 4 ст. л. какао, по 50 г чорної та білої шоколадної глазурі в “монетках” (або 100 г чорного шоколаду), ванільний цукор, 100 г в’яленої журавлини, 100–200 мл молока, 4 шт. біло-жовтого зефіру, шматочок червоного перцю, шкірка з половини банана; (для оздоблення) 50 г зеленої кокосової стружки, 30 г чорних та білих шоколадних “монеток”.

 


Приготування. В’ялену журавлину залити гарячою водою і залишити на 15 хвилин. Після цього воду злити, ягоди обсушити. Сухарі подрібнити в блендері або змолоти у м’ясорубці та з’єднати з какао. На водяній бані розтопити 50 г чорної глазурі або шоколаду. М’яке масло збити в блендері зі згущеним молоком, щоб утворилася однорідна маса. Додати ванільний цукор та теплий шоколад і знову збити. Всипати сухарі з какао і влити стільки молока, щоб маса була достатньо м’якою та ніжною, але тримала форму (мені знадобилося 100 мл молока). 
Відділити частину маси і виліпити “голову” “баранчика”. “Ніздрі” та розкритий “рот” позначити шматочками червоного перцю. З білих та чорних “монеток” зробити очі, прикріпивши їх до “голови” розтопленим шоколадом. Відставити, щоб усе застигло. До решти маси додати в’ялену журавлину і перемішати. Сформувати “тулуб” “баранчика”, який лежить. Розтопити 20 г чорного шоколаду або чорних “монеток”, змастити ним “тулуб” і прикріпити голову. Розтопити на водяній бані декілька білих “монеток” і змастити цією масою передню частину “голови” “баранчика”. Розім’яти руками зефір. Весь тулуб змастити розтопленим шоколадом і вкрити його білою кучерявою “вовною” із зефіру, чергуючи білі та жовті шматочки. “Кучері” на “голові” також зробити із зефіру, біля “вушок” прикріпити закручені “роги” з бананової шкірки. На краях тарелю викласти “квіти” з чорних та білих “монеток”, скріплюючи “пелюстки” розтопленим шоколадом. Довкола баранчика посипати зеленою кокосовою стружкою.

 

СОЛОДОЩІ

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter