Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачний м’ясний салат з овочами по-корейськи

Рецепти салатів

22 лютого
188

РЕЦЕПТИ

Смачний м’ясний салат з овочами по-корейськи

 

 

Інгредієнти: 400 г яловичини або телятини, 200 г солодкого перцю, 400 г огірків, червоний гострий перець - пів стручка (за смаком), 50 г зеленої цибулі, 1 зубчик часнику, 1,5 ст. л. насіння кунжуту, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. лимонного соку.
Маринад для м’яса: ріпчаста цибулина, червоний гострий перець - пів стручка, 10 г кореня імбиру, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. меленого коріандру, 3 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. кунжутної або соняшникової рафінованої олії.

 


Приготування. Спершу готуємо маринад для м’яса. У чашу блендера покласти почищений корінь імбиру, перець чілі без насіння, 1/4  ріпчастої цибулі і часник. Перед тим овочі краще порізати на шматки. Туди ж додати цукор, соєвий соус, кунжутну або соняшникову олію. Все гарно подрібнити. М’ясо очистити від плівок і нарізати поперек волокон смужками завтовшки 1 см. Цибулю, що залишилася, нарізати півкільцями. До м’яса додати подрібнену в блендері суміш, порізану цибулю і коріандр. Все ретельно перемішати. М’ясо залишити маринуватись мінімум на 20 хвилин. Поки м’ясо маринується, готуємо інші інгредієнти для салату. Огірки нарізати довгими брусочками, посолити (1 ч. л.) і ретельно перемішати. Огірки залишити на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім сік злити. На сухій сковорідці на малому вогні, постійно помішуючи, підсмажити насіння кунжуту до золотистого кольору. Зелену цибулю нарізати соломкою, солодкий перець очистити від насіння і також нарізати соломкою, червоний гострий перець (без насіння) і часник подрібнити ножем. На сковорідці розігріти 1 ст. л. соняшникової рафінованої олії, викласти м’ясо з маринадом, поперчити і на великому вогні, помішуючи, смажити до готовності м’яса і поки не випарується рідина. Нарізані овочі викласти в миску, перемішати. До овочів додати обсмажене м’ясо, насіння кунжуту, заправити лимонним соком і перемішати. При потребі додати сіль чи соєвий соус. М’ясний салат з овочами по-корейськи готовий.

 

                                                                                           

Автор: Оксана Нагорна

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter