Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"Русалонька"

КІНО

31 травня
191

Нова кінострічка.

"Русалонька"

"Русалонька" – новий американський музичний фентезійний фільм.


Стрічка розповідає про молодшу доньку короля підводного царства Тритона (Хав'єр Бардем) Аріель (Голлі Бейлі). Русалка дуже хоче дізнатися про світ над водою і мріє потрапити на берег. Якось під час шторму Аріель урятувала принца Еріка (Джона Гавер-Кінґ). Згодом юнак закохався в русалку та захотів одружитися з нею, однак Аріель заборонено спілкуватися з людьми. Попри заборону русалка шукає способи потрапити на берег, тож вона укладає угоду з морською відьмою Урсулою. Втім, це наражає її життя на небезпеку. 


У головних ролях кінокартини знялися Голлі Бейлі ("Остання відпустка"), Давід Діґґз ("Гамільтон"), Мелісса Мак-Карті ("Шпигунка"), Хав'єр Бардем ("Ескобар"), Джона Гавер-Кінґ ("Шлях додому"), Аквафіна ("Шан-Чі та легенда десяти кілець"), Джейкоб Трембле ("Диво").


Режисерське крісло стрічки посів Роб Маршалл, він раніше працював над кінокартинами "Мері Поппінс повертається", "Пірати Карибського моря: На дивних берегах" та мюзиклом "У темному-темному лісі". Сценарій писали Джейн Голдман, Девід Магі та режисер Роб Маршалл. Фільм є екранізацією однойменного мультфільму студії Disney, що його світ побачив 1989 року. В основі сюжету стрічки "Русалонька" покладено відому казку Ганса Крістіана Андерсена.


Тривалість: 2 години 24 хвилини (135 хвилин).


Зазначимо, ще в травні 2016 року Deadline Hollywood оголосив, що Disney планує перезапустити мультфільм у версію фільму. Знімати стрічку розпочали в січні 2021 року на студії Pinewood Studios у Великобританії. Також частину сцен зняли на італійському острові Сардинія.


Світова прем’єра фільму відбулася 26 травня 2023 року. 

 

За рейтингом IMDb американський музичний фільм отримав 7/10 бала.

 

На сайті українського видання "Кіно-Театр.UA" стрічка має 5,5 із 10 зірок.

 

Нагадаємо, також не так давно на екрани українських кінотеатрів вийшов пригодницький бойовик "Вартові галактики 3".

 

Автор: Софія ХОМИШИН

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter