Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Смачні булочки «Диво» з начинкою

Смаколики

Наталія Дулінова
18 жовтня 16:07
103
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачна випічка

Рецепти:  Смачні булочки «Диво» з начинкою
Булочки «Диво»

 

Інгредієнти: 

 

300 мл теплого молока, чайна ложка дріжджів, 70 мл олії, 100 г цукру, чайна ложка ванільного цукру, 2 яєчні білки, 650–700 г борошна, чайна ложка солі;

(на начинку) 150 г масла, родзинки та сухофрукти; 

(для змащування) 2 яєчні жовтки + 2 ч. л. молока, столова ложка сиропу чи меду.

 


Приготування.

 

Тепле молоко влити в глибоку миску, додати сухі дріжджі, олію, цукор і все збити вінчиком. Додати яєчні білки, ванільний цукор і знову збити. Всипати просіяне борошно із сіллю. Вимісити тісто руками. Накрити його фольгою, зверху – бавовняною тканиною й дати постояти 40–50 хвилин у теплому місці. Після того як тісто підросте, перекласти його на стільницю та ще раз вимісити. Розділити тісто приблизно на вісім-десять рівних частин і сформувати кульки. Одну кульку розкачати (інші накрити плівкою), змастити її розм’якшеним маслом. На тісто викласти й рівномірно розподілити родзинки та інші сухофрукти (можна порізати кубиками курагу і груші). Сформувати рулет, а потім розрізати його вздовж, але не до кінця. Сформувати равлика, складаючи розрізаний рулет за колом, як трояндочку. Так само зробити з рештою кульок. 
Деко застелити папером для випікання і викласти на нього булочки на певній відстані одна від одної, бо в духовці вони виростуть. Жовтки збити з двома чайними ложками молока і змастити цією сумішшю кожну булочку. Випікати їх у попередньо розігрітій духовці за температури 190–200 градусів приблизно 20–25 хвилин. Готові булочки можна змастити медом або кленовим сиропом.
Попри їхній хитромудрий вигляд, булочки швидкі в приготуванні. Вони виходять м’які, як пух, і такі смачні, що відірватися від них неможливо.

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter