Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Розкішна пахлава «Медово-горіхова»

Кулінарні рецепти

Ірина Гребеневич
26 квітня 11:00
313
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Рецепти: Розкішна пахлава «Медово-горіхова»

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Інгредієнти: (на тісто) 500 г борошна, яйце, 0,5 скл. сметани, 150 мл молока, 50 г топленого масла, 15 г свіжих або чайна ложка сухих дріжджів, дрібка солі;

 (на начинку) 250 г волоських горіхів, 250 г цукру, чайна ложка кориці, 5 г ванільного цукру; (для змащування) збите яйце; (для поливання) 200–250 г топленого масла; (на сироп) 100 г цукру, 100 мл гарячої води, мед.

 

Приготування. До теплого молока додати дріжджі та цукор. Старанно перемішати, накрити рушником і поставити в теплому місці. Яйця збити, додати м’яке масло, сметану, ванільний цукор. Поступово всипати борошно і замісити тісто. Щойно воно перестане прилипати до рук, борошна додавати не потрібно. Тісто накрити рушником і поставити в тепле місце на годину. Воно має піднятися вдвічі. Коли підросте, ще трішки вимісити, щоби вийшов весь вуглекислий газ. Горіхи подрібнити в блендері, додати корицю та цукор і перемішати. Тісто розділити на 12 частин, скачавши їх у кульки (дві з них мають бути трохи більшими) і накрити рушником або серветкою, щоб вони не підсихали. Дві більші кульки дуже тонко розкачати. Форму (завбільшки 20х30 см) змастити маслом. Викласти перший пласт тіста, сформувавши бортики. Знову змастити маслом і викласти другий пласт тіста. Змастити маслом і викласти начинку. Так само зробити з рештою тіста і начинки. Одинадцятий пласт змастити маслом і відразу покласти останній, 12-й. Краї защепнути. На пахлаві зробити ромбоподібні розрізи (не до кінця, щоб цукор не висипався на дно форми). На кожен ромб покласти фундук або волоський горіх. Змастити збитим яйцем.
Поставити випікатися в розігріту до 200-т градусів духовку. За 10–15 хвилин вийняти, розрізати ножем до кінця, у проміжки між ромбами влити масло (100 г) і знову поставити в духовку на 25 хвилин. Коли пахлава злегка підрум’яниться, вийняти її з духовки, полити маслом і знову поставити в духовку. Наприкінці полити сиропом.

 

ЛАСОЩІ

Смачного!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Фаршироване куряче філе в обгортці з беконом
18 вересня 19:30 76
Рецепти: Гречаники з грибами під овочевим соусом
18 вересня 14:14 224
Рецепти: Смачний домашній сирник із киселем
17 вересня 16:04 150