Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рататуй з овочів та м’яса “Смачна веселка”

Кулінарні рецепти

14 жовтня
186

Овочева страва з м'ясом

Рататуй з овочів та м’яса “Смачна веселка”

СМАКОТА

 

Інгредієнти: 3 баклажани, жовтий та зелений кабачок, 2 помідори, 600 г м’ясного фаршу (свинячо-яловичого), цибулина, 2 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець, зелень базиліка та кропу, сушений аніс (якщо є), яйце; для заливки – столова ложка томатного соусу або пасти, 4 ст. л. сметани, склянка води, сіль, перець до смаку; для оздоблення – червона болгарська перчина, зелень петрушки.

 


Приготування. У м’ясний фарш потерти цибулину і часник, додати нарізану зелень і спеції, вбити яйце та старанно перемішати. На баклажанах і кабачках зробити спеціальним ножем по чотири повздовжні канавки (для дизайну, але після запікання вони будуть майже непомітні) і нарізати овочі кружальцями завтовшки 6–7 мм, посолити окремо, баклажани через 30 хвилин промити, щоб вийшла гіркота. Помідори теж нарізати кружечками. Роз’ємну форму вистелити папером для випічки, змастити маслом. З фаршу сформувати невеликі кульки, на кружечок баклажана покласти кульку, розплюснути її, на нього ще кружечок, знову шар фаршу. Викласти ребром у форму по колу, час від часу вставляти кружечки кабачків і помідорів, підбираючи їх за діаметром. У такий спосіб заповнити всю форму.
Змішати всі інгредієнти для заливки, рівномірно полити нею овочі у формі. Запікати в духовці годину за температури 200 градусів, поки не випарується майже вся рідина (хоча все одно залишиться трохи смачного соку). Оздобити “лілією”, вирізаною з червоного перцю, серединку “квітки” заповнити дрібно нарізаним запеченим баклажаном, покласти гілочки петрушки. Цю смачну, соковиту страву можна поставити на святковий стіл. До того ж потрібно взяти до уваги, що вона є дієтичною.
Порада: діаметр кружалець баклажанів, кабачків і помідорів має бути приблизно однаковим, щоб легше  було укладати овочі та м’ясо, тоді страва матиме ошатний і апетитний вигляд. Перш аніж знімати форму, треба поставити її у глибокий таріль. Знімати бортики акуратно, бо у формі залишається рідина.

 

 

РЕЦЕПТИ СТРАВ

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter