Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Дарія Янбекова: «Наша сім’я часто готує голубці та борщ»

Люди

Софія ХОМИШИН
29 березня 21:18
692
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Гість редакції

Дарія Янбекова: «Наша сім’я часто готує голубці та борщ»

Життєві історії

 


Дарія Янбекова – відома українська блогерка, яка створила свій акаунт з назвою «Рецепти Даріко» лише 2022 року, а вже має понад 80 тисяч підписників у фейсбуці. Також вона веде сторінки в інстаграмі та тіктоку. За весь час інфлюенсерка поширила понад 500 рецептів, які, що важливо, зможе приготувати кожен. Під час інтерв’ю Дарія розповіла про свій досвід роботи в соціальних мережах, відповіла на запитання про прибутковість блогу і поділилася деякими з улюблених рецептів.

 

– Як ви вирішили створити свій блог? 

 

– Це сталося після початку повномасштабного вторгнення. Ми тоді виїжджали із Сум десь на півтора місяця, і з поверненням я вирішила вести сторінку, бо завжди горіла кулінарією. У цей період блог став для мене другим диханням, якщо чесно, я поринула туди, і тепер він забирає майже весь мій час, бо я працюю 24 на 7. 

 

– Даріє, як би ви коротко описали свій блог?

 

– Це затишне місце, де я ділюся рецептами, історіями та різними побутовими речами у спокійній атмосфері. Крім того, я вважаю, що блогер – це не якась недосяжна зірка, а звичайна людина, з якою можна спілкуватися невимушено. Тому я завжди відкрита до запитань від своєї аудиторії та намагаюся постійно відписувати людям у діректі.

 

– Скільки часу ви витрачаєте на ведення своїх сторінок? 

 

– Я насправді багато де у своєму житті працювала, але настільки багато ще ніде. Водночас розумію, що сьогодні існує велика кількість блогерів. Тому, якщо хочеш досягти чогось значущого, потрібно працювати більше, ніж інші. Тому я публікую контент щодня. Для цього треба закупити продукти, підготувати їх, зняти рецепт. Потім змонтувати й озвучити відео. Зробити опис та опублікувати ролик на своїх сторінках.

 

– Втомлює така велика кількість роботи? 

 

– Насправді так, але в мене такий характер, що я не можу нічого не робити, тому завжди чимось зайнята. Але коли хворію, то беру собі день для того, щоб набратися сил, а тоді знову повертаюся до роботи. 

 

– Як рідні поставилися до вашого блогу? 

 

– Мені дуже пощастило, бо мене підтримують мої близькі. Моя 10-річна донька навіть змонтувала моє перше відео.

 

 

– А як ви здобули навички монтажу та створення дописів?

 

– Мені це вдалося методом проб та помилок. Постійно спостерігаю за тим, як інші працюють, намагаючись вивчити їхні методи. Крім того, активно читаю корисні статті, що стосуються зйомок та просування.

 

– Яким є ваше ставлення до хейтерів? 

 

– Насправді я стараюся зосереджуватися на позитиві, бо доброго мені пишуть значно більше. Втім, коли люди переступають межу, я можу заблокувати, але це стається доволі рідко. Хоч я цілком спокійно сприймаю конструктивну критику і навіть прислухаюся до неї.

 

– Чи є у вас улюблений блогер? 

 

– Мені дуже подобається американська інфлюенсерка Ханна Нілман, яка з чоловіком та дітьми живе на фермі. Їхня дружня й позитивна родина дуже надихає.

 

– Чи ви отримуєте від блогу прибуток?

 

– Це насправді не такі великі кошти, як про це розповідають блогери-мільйонники. Але фінансово це, авжеж, допомагає. Щоб знімати рецепти, мені надсилають продукти на рекламу. Але коли я щось рекламую, то ретельно це перевіряю. Зокрема, дивлюся сертифікацію та докладно вивчаю, що це за товар. До того ж раджу підписникам лише те, що мені справді подобається.

 

– Ви родом із Сумщини. Розкажіть, які страви притаманні вашому регіону?

 

– Наша сім’я часто готує голубці та борщ, а ще різні єврейські страви. Річ у тім, що раніше вони були нашими сусідами, тому дізналися від них багато цікавих страв. 


– Чи є у ваших рідних улюблені страви?

 

– Я постійно готую різну їжу, бо не люблю одноманітності. Тому сьогодні в нас це може бути одна страва, а завтра вже щось інше. Через це рідні люблять майже все, що я готую. 

 

– Люблять діти солодощі? 

 

– Діти в нашій родині обожнюють різноманітні смаколики, такі, як тістечка та тортики. Хоча загалом їдять усе.

 

– А допомагають вам діти в кухні? 

 

– Так, ми любимо готувати щось разом. Часом донька із сином навіть млинці смажать самостійно. Іноді показую це у своєму блозі. 


– Чи є у вас великодні традиції? 

 

– Перед Великоднем неодмінно треба вимити вікна – очі помешкання. Ми зазвичай ввечері ходимо освячувати паску, хоча раніше мої мама та бабуся ходили святити кошик уночі. Вранці снідаємо всім, що готували. Наприклад, бужениною, копченим салом, пасками. Ще завжди бились яйцями.


– Наприкінці невеликий бліц. Продовжте, будь ласка, речення. Мої улюблені квіти…


– Рожеві півонії та іриси.


– Щоранку я…


– П’ю каву.


– Блог для мене – це…


– Справа життя. 


– Мене надихає…


– Все навколо.


– Я б хотіла поїхати в…


– Перу.


– Якби я мала необмежені можливості…


– Зробила б так, щоб діти не помирали.


– Бажаю всім читачам…


– Бути щасливими. 

 

Фото з архіву Дарії Янбекової

Історії з життя

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter