Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Гуцульські голубці із кукурудзяною крупою

Кулінарні рецепти

Світлана Климовська
29 травня 10:19
406
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Голубці по-гуцульськи

Рецепти: Гуцульські голубці із кукурудзяною крупою

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Гуцульські голубці із кукурудзяною крупою

 


Інгредієнти (розраховані на два горщики ємністю по три літри): 3 квашені капустини, велика цибулина, 2 середні морквини, 150 г кукурудзяної крупи, 450 г круглого рису, соняшникова олія, пачка сушеного кропу і петрушки, сіль та мелений чорний перець до смаку, вода.


Приготування

 

Взяти білокачанні капустини середнього розміру. Вирізати з них качани і скласти в посуд. Приготувати розсіл: на 12 літрів води – кілограм нейодованої солі. Розчинити сіль у теплій воді й залити капусту. Кількість розсолу має бути така, щоб капуста вільно в ньому плавала. Поставити в тепле місце. Квашена капуста має бути м’якою. Перед приготуванням голубців кожну капустину розділити на листки та вирізати з них тверду частину. 

Підготовлені листки залити чистою холодною водою і залишити на три години. Оскільки квашена капуста дуже кисла та солена, потрібно її вимочити у воді, щоб готова страва не була занадто кислою. Сформувати голубці. Вони мають бути завбільшки з мізинець. Тому кожен лист капусти розділити на три-чотири частини залежно від розміру листка. Перед приготуванням голубців замочити листки квашеної капусти у воді й залишити в ній на три години, як зазначено вище. Рис промити, поварити після закипання в підсоленій воді 10 хвилин. Злити воду і промити. 

Кукурудзяну крупу грубого помелу промити та поварити після закипання 15–20 хвилин, до напівзвареного стану. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Посмажити на олії до м’якості, додати натерту моркву, посолити, поперчити. Готувати до ледь рум’яного кольору. 
У великій мисці змішати рис, кукурудзяну крупу, смажену моркву з цибулею, сушений кріп та петрушку, додати нарізану сиру цибулю і натерту сиру моркву. Можна додати дві столові ложки олії. Все старанно перемішати. 

Горщик всередині змастити олією. На дно покласти листки капусти, щоб голубці в процесі готування не пригоріли. Кожен листок квашеної капусти розрізати на чотири частини. На капусту за допомогою чайної ложки викладати начинку. Сформувати кожен голубець у вигляді маленького трикутника. Викласти в горщик, ніби сонечком, ширша частина до зовнішнього краю горщика. Між шарами можна додавати зовсім не багато олії. Голубці залити гарячою підсоленою водою, нижче поверхні голубців. Зверху їх також накрити листками капусти. 
Духовку розігріти до 180 градусів. Готувати голубці чотири-п’ять годин, періодично перевіряти на готовність. Також контролювати температуру: можливо, доведеться її знизити до 160 градусів. Страву охолодити та зберігати в холодильнику. Голубці можна подавати і гарячими, і холодними.

 

Смачного!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Банош з білими грибами
03 травня 11:03 751
Дарія Янбекова: «Наша сім’я часто готує голубці та борщ»
29 березня 21:18 691