Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Святкова страва - заливна курятина “Солодка парочка”

Кулінарні рецепти

11 листопада
432

Смачна страва

Святкова страва - заливна курятина  “Солодка парочка”

РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: 2 курячі четвертинки (стегенця з гомілками), цибулина, морквина, 15 г швидкорозчинного желатину, сіль, перець горошком;

(для прикрашання) по пучку зелені кропу і петрушки, по половині червоної, жовтої та зеленої перчин, варена морквина, варене перепелине яйце, 2 горошини чорного перцю.

 


Приготування. Курятину залити літром води, додати цибулину та морквину і закип’ятити. Зняти пінку і залишити на слабкому вогні варитися на 30 хвилин, поки бульйон стане прозорим. М’ясо вийняти, а бульйон процідити через марлю. Желатин залити водою та відставити, щоби набух. Влити до гарячого бульйону і нагрівати, поки желатин розчиниться, але не кип’ятити. На дно прозорої форми покласти декілька зелених гілочок петрушки, влити бульйон і поставити в холодильник на 15 хвилин. Вийняти, на желе покласти курячі четвертинки “головками” одне до одного. З моркви вирізати “гребінець” і “дзьоб” для “курочки”, а також “дзьоб” для “півника”. “Гребінець” і “борідку” для “півника” вирізати з червоного перцю. “Очі” сформувати з горошин перцю. З червоної, жовтої та зеленої перчин вирізати смужки – “пір’я” для півнячого “хвоста”. Між “півником” та “курочкою” покласти вирізане з червоної перчини сердечко. Прикрасити “квітами”, вирізаними з перепелиного яйця і моркви, листям петрушки та гілками кропу. Поставити в холодильник, поки страва повністю застигне. 

 

КУЛІНАРІЯ

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter