Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Смачний торт «Ягідний»

Смаколики

Надія Петраш
21 липня 22:32
114
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачний десерт

Смаколики: Смачний торт «Ягідний»

 

Інгредієнти:

 

(на тісто) 3 яйця, 150 г цукру, 120 г борошна, чайна ложка розпушувача, 5 г солі, олія (для змащування форми);

(на крем) 300 г ягідного йогурту, 300 г сметани, столова ложка цукрової пудри, 25 г желатину, 100 мл води, 2 банани (або будь-які інші фрукти чи ягоди), пакет ягідного желе. 

 


Приготування.

 

Желатин залити водою і дати, нехай постоїть півтори-дві години. Яєчні жовтки відокремити від білків. Білки із сіллю збити міксером до утворення густої піни. Всипати цукор і збивати ще вісім хвилин. Додати жовтки, не припиняючи збивати. Невеликими порціями всипати просіяне борошно з розпушувачем. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом та змастити олією, стінки не потрібно змащувати. Тісто вилити у форму і розрівняти. Випікати в розігрітій до 180-ти градусів духовці впродовж 30–45-ти хвилин. Дати, нехай готовий бісквіт остигне у формі. Оскільки під час випікання корж підніметься гіркою, зрізати верх, щоб була рівна поверхня. 
Банани нарізати тоненькими кружечками і викласти на бісквіт (залишити його у формі). Набухлий желатин розігріти на водяній бані, щоб він розчинився, дати йому охолонути, але пильнувати, щоб не застиг. Сметану збити з цукровою пудрою. Окремо злегка збити йогурт. Не припиняючи збивати, тоненькою цівкою влити до нього желатин. Додати сметану з цукровою пудрою, збити. Вилити на корж із бананами. Поставити в холодильник і залишити в ньому на п’ять-шість годин. Ягідне желе приготувати згідно з інструкцією. Дати йому трохи охолонути. Вилити у форму на крем. Поставити в холодильник і залишити в ньому, поки все повністю застигне. Після цього обережно відокремити торт ножем від країв форми. 
Порада: збивати білки потрібно в сухій посудині. Якщо ж вона буде волога, білки не зіб’ються. 

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Смаколики:  Булочки вершкові з начинкою
10 серпня 12:42 98
Смаколики: Морквяний торт з апельсиновою цедрою
07 серпня 11:13 317
Смаколики:  Пиріг «Гості на порозі»
06 серпня 10:33 485