Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Ніжний смачний торт «Насолода»

Смаколики

Надія Петраш
19 липня 14:46
215
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачний десерт

Смаколики:  Ніжний смачний торт «Насолода»

 

Інгредієнти:  

 

(на тісто)  2 яйця, склянка цукрової пудри, склянка сметани, чайна ложка амонiю, склянка сухого маку, склянка борошна;

(на крем)  0,5 л молока, столова ложка борошна, столова ложка крохмалю, 400 г масла, пакет коричневого крекеру, пакет світлого крекеру.

 

 


Приготування.

 

До сметани всипати амоній, перемішати і дати, нехай постоїть декілька хвилин. Яйця збити мiксером із цукровою пудрою до утворення пишної маси. Додати сметану з амонiєм. Не припиняючи збивати, всипати спочатку мак, а потім просiяне борошно. Ретельно перемішати. Готове тісто вилити у форму, змащену маслом і посипану борошном. Випiкати в розiгрiтiй до 160-ти градусів духовцi протягом 40–50-ти хвилин. 
До холодного молока (50 мл) всипати борошно з крохмалем, перемішати, потім додати ще 50 мл молока. 400 мл молока закип’ятити, влити до нього тоненькою цiвкою молоко з борошном та крохмалем. Поварити на маленькому вогнi до загусання. Вiдставити, щоб суміш остигла. В окремій посудинi збити 400 г масла. Поступово, постійно збиваючи, додати крохмально-молочну масу.
Охолоджений корж щедро змастити кремом. На крем у шаховому порядку викласти коричневий та бiлий крекер, змастити його кремом. Знову на крем викласти крекер i ще раз змастити кремом. Посипати потертими вафлями або полити шоколадною глазур’ю. Прикрасити ягодами журавлини. 
Секрет приготування: щоб крем вийшов однорідний, без грудочок, холодне молоко ретельно вимішати з крохмалем та борошном, перш аніж вливати його до гарячого молока.

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Смаколики:  Булочки вершкові з начинкою
10 серпня 12:42 98
Смаколики: Морквяний торт з апельсиновою цедрою
07 серпня 11:13 316
Смаколики:  Пиріг «Гості на порозі»
06 серпня 10:33 484