Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачний ніжний салат-закуска “Дарую усмішку”

Кулінарні рецепти

21 жовтня
212

Ситна страва

Смачний  ніжний салат-закуска  “Дарую усмішку”

РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: банка (240 г) тунця у власному соку або в олії, склянка круглозернистого рису, 4 варених яйця, 2 стебла зеленої цибулі, 2 ст. л. нарізаного зеленого кропу, 100 г в’ялених помідорів в оливковій олії (можна замінити запеченими в духовці або підсмаженими на сковороді з маслом та великою червоною перчиною, 100 г майонезу, сіль, перець до смаку; (для прикрашання) велика червона солодка перчина.

 


Приготування. В’ялені помідори вийняти з олії, якщо можливо, зняти з них шкірку. Рисову крупу промити й зварити до готовності, охолодити, посипати перцем і змішати з 2 ст. л. майонезу і 2 ст. л. пряної оливкової олії з помідорів. Шматочки тунця розім’яти виделкою. Яйця розділити на білки та жовтки, натерти їх окремо. Зелену цибулю нарізати кільцями. Салат викладати на таріль шарами, кожен змащувати майонезом (крім рису): 1-ий шар – половина рису, 2-ий шар – тунець, посипаний кропом, 3-ій шар – усі жовтки й столова ложка білку, 4-ий шар – подрібнена зелена цибуля, 5-ий шар – решта рису, 6-ий шар – в’ялені помідори, зверху змастити майонезом, посипати тертими білками, злегка посолити. Перчину почистити від насіння і подрібнити у блендері (або змолоти у м’ясорубці), відтиснути сік. З перцевої маси викласти червоні “губи”, розтягнені в усмішці.
Ситна й ніжна закуска готова. Поставити в холодильник на годину, перед подаванням на стіл потримати за кімнатної температурі 30– 40 хвилин.
Якщо ви придбали консервований тунець в олії, то можете полити цією олією рис (до того ж якщо у вас немає в’ялених помідорів).

 

КУЛІНАРІЯ

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter