Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачні апетитні рулети з індички “Мрія гурмана”

Кулінарні рецепти

Ірена Загарова
21 березня 09:48
99
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

РЕЦЕПТИ

Смачні апетитні рулети з індички “Мрія гурмана”

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Інгредієнти: 500–700 г індичого філе, 1–2 яблука, 100 г замороженої смородини (або чорниці чи ожини), 100 г мелених волоських горіхів, 2 ст. л. меду, 50 г масла, 3 ст. л. соняшникової олії, сіль, перець, спеції до птиці, щіпка меленого імбиру, 0,5 ч. л. кориці, 100 г сметани або вершків, столова ложка панірувальних сухарів;

(на гарнір) відварені макарони “бантики”, 2 запечені в духовці болгарські перчини. 

 


Приготування. Смородину розморозити. Яблука почистити й порізати маленькими кубиками. З’єднати з горіхами, корицею і чайною ложкою меду та перемішати. Філе помити, обсушити і порізати впоперек волокон шматками завтовшки сантиметр. Відбити їх молотком. Натерти з обох боків спеціями й імбиром. На кожен шматок м’яса покласти ягідно-яблучну начинку і трохи м’якого масла  та згорнути рулетиками. Обкачати їх у борошні та злегка обсмажити в сковорідці з олією. Перекласти у змащену і посипану панірувальними сухарями форму. Кожен рулет змастити зверху рідким медом. До сметани влити півсклянки води, перемішати й залити цією сумішшю рулети (рідина не має покрити їх повністю). Форму накрити фольгою і поставити в духовку на 15 хвилин. Потім фольгу зняти і залишити рулетики запікатися до утворення рум’яної скоринки. На тарілку викласти “бантики”, на них – рулетики. Два рулети розрізати навпіл, навколо розкласти нарізаний смужками запечений перець. 
До страви добре подати журавлинно-апельсиновий соус у креманці або полити ним рулети.


Приготування журавлинно-апельсинового соусу.

Інгредієнти: 2 скл. журавлини, апельсин, 2–3 ст. л. меду, 0,5 ч. л. кориці, по щіпці духмяного перцю і мускатного горіха. Порцію можна зменшити вдвічі. Апельсин помити гарячою водою й обсушити. Натерти цедру і вичавити з нього сік. Журавлину розім’яти товкачиком і поставити на вогонь. Додати апельсиновий сік, цедру, мед, корицю та перець. Довести до кипіння, каструлю накрити і залишити на вогні на 15 хвилин. Зняти з вогню, додати мускатний горіх і перемішати. Коли соус охолоне, то стане густішим.

Смачного!

Джерело: Газета "Дуже смачно!"
Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Консервовані зелені помідори
07 вересня 23:08 104
Рецепти салатів: Смачний корисний салат з авокадо і з креветками
07 вересня 19:08 13
Смаколики:  Смачне  тістечко  «Арахісове»
07 вересня 18:35 41