Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Смачний бігус із мисливськими ковбасками та грибами

Другі страви

Лариса Облакевич
17 жовтня 14:57
43
Джерело: Газета "Дуже смачно"

Кулінарія

Рецепти:  Смачний бігус із мисливськими ковбасками та грибами
Бігус із мисливськими ковбасками та грибами

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

Інгредієнти: 

 

700 г білокачанної капусти, 350 г квашеної капусти, 200 г мисливських ковбасок, 250 г свіжих печериць, 2 цибулини, морквина, 3 ст. л. томатної пасти, 300–400 мл води, 75 мл олії, сіль до смаку, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, чайна ложка прованських трав, щіпка цукру, маленький пучок свіжого кропу.

 


Приготування.

 

Цибулю почистити і нарізати кубиками. Моркву почистити та подрібнити на тертці з великими вічками. Обсмажити овочі на олії до м’якості, періодично їх помішуючи. Свіжі печериці помити і нарізати слайсами. Додати їх до пасерованих овочів та готувати далі на повільному вогні. Коли гриби підсмажаться, покласти у сковорідку квашену капусту, попередньо відтиснуту від розсолу. Залити інгредієнти гарячою водою так, щоб вона повністю їх покривала. Потушкувати овочі з грибами та квашеною капустою під кришкою протягом 35–40-ка хвилин. Тим часом нашаткувати тонкою соломкою білокачанну капусту. Коли овочі з грибами потушкуються, додати до них білокачанну капусту. Перемішати й потушкувати все разом на повільному вогні до готовності свіжої капусти. Мисливські ковбаски нарізати кружальцями. Обсмажити їх у сковорідці з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки. Потім додати до основних інгредієнтів смажені ковбаски, томатну пасту, дрібно посічений кріп та спеції. Присмачити сіллю і цукром. Перемішати бігус, потушкувати його на повільному вогні ще п’ять-сім хвилин і зняти з плити. Традиційно бігус подають наступного дня, коли він настоїться в холодному місці. Але можна їсти і відразу.
Бігус – неймовірно смачна польська страва. Завдяки квашеній капусті, грибам та мисливським ковбаскам страва виходить особливою, з приємною кислинкою.

Смачно і корисно!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter