Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Другі страви: Смачна свинина в кисло-солодкому соусі

Другі страви

Ольга Олійник
28 травня 10:07
447
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Кулінарія. Свинина пікантна

Другі страви: Смачна свинина в кисло-солодкому соусі

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

Інгредієнти: 

 

500 г свинини, 200 г крохмалю, морквина;

(на соус) 2 ст. л. олії (соняшникової чи оливкової), 0,5 ч. л. кунжутної олії, 5 ст. л. цукру, столова ложка томатної пасти, чайна ложка оцту, чайна ложка солі без вершечка, 2 ч. л. крохмалю; приблизно 0,5 л олії (для смаження).

 


Приготування.

 

Свинину очистити від плівок і прожилок, зрізати зайвий жир. М’ясо нарізати невеликими шматочками завтовшки не більш аніж сантиметр, перекласти в глибоку посудину і всипати крохмаль. До м’яса з крохмалем тонкою цівкою влити трохи холодної води (приблизно 150–200 мл), щоб утворилася клейка маса. Моркву почистити і нарізати тоненькими кружальцями. 
У сковорідку влити олію (вона має покрити дно шаром завтовшки 4–5 сантиметрів) і поставити на вогонь. Покласти на сковорідку частину м’яса у крохмальному клярі. Смажити, час від часу перемішуючи, 5 хвилин. Порціями обсмажити все м’ясо.  
Приготування соусу. В сковорідку всипати цукор і додати томатну пасту. Поставити на сильний вогонь, додати сіль і влити 150 мл окропу. Щойно суміш почне закипати, влити оцет. Спершу з’явиться різкий запах, але згодом розвіється. За 2 хвилини додати попередньо розчинений у невеликій кількості води (3–5 ч. л.) крохмаль. Залишити на вогні, помішуючи, на 3 хвилини. Влити олію і перемішати. Покласти у сковорідку м’ясо, додати моркву і перемішати. Поставити на вогонь на 2 хвилини. За бажання додати зелень петрушки. Подавати одразу.

Смачно і корисно!

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter