Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Апетитний фарширований короп, запечений із картоплею

Другі страви

Ірена Загарова
03 жовтня 11:00
259
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Кулінарія

Апетитний фарширований короп, запечений із картоплею
Фарширований короп

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

Інгредієнти:

 

короп завважки 1,5 кг, 1,5–2 кг картоплі, сіль та мелений чорний перець до смаку, приправа до риби, щіпка мускатного горіха, 2 ст. л. сметани або пісного майонезу;

(для картоплі) сіль і суміш перців, приправа до картоплі, щіпка коріандру, по 0,5 ч. л. сухого базиліку, паприки й сухого часнику, столова ложка панірувальних сухарів, 2 ст. л. оливкової олії;

(на начинку коропа) цибулина, морквина середньої величини, половина стручка солодкого перцю, зелень кропу та петрушки, сіль і мелений чорний перець до смаку, 30 г тертого твердого сиру, столова ложка оливкової олії.

 


Приготування.

 

Картоплю очистити, помити, кожну розрізати на чотири-шість частин, опустити в окріп і поварити п’ять-десять хвилин, після цього воду злити. Змішати всі сипкі інгредієнти для картоплі, додати олію й перемішати. Коли картопля обсохне, пересипати її підготовленою пряною сумішшю і викласти на деко, рівномірно розподілити. Рибу очистити від луски та зябер, розрізати їй живіт, вийняти з неї нутрощі. Тушку ретельно промити, натерти всередині та зовні спеціями.
Цибулину нарізати півкільцями, моркву подрібнити на тертці з великими вічками, перець нарізати кубиками, зелень посікти, все приправити сіллю та перцем, перемішати з тертим твердим сиром і оливковою олією. Отриманою сумішшю наповнити черевце коропа, скріпити його зубочистками. Зверху коропа змастити сметаною або пісним майонезом. Викласти рибину на деко з картоплею й поставити в духовку. Запікати 30–40 хвилин. Спочатку прикрити фольгою, а потім зняти її, щоб короп підрум’янився. Стежити, щоб картопля не пересушилася, зверху має бути скоринка, а всередині шматочки повинні залишатися м’якими. Подати коропа на стіл і розрізати його на порційні шматки.

Смачно і корисно!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter