Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Завиванець з грибами і сиром

Кулінарні рецепти

22 квітня
130

Оригінальна страва

Завиванець з грибами і сиром

Інгредієнти: (на тісто) 0,5 скл. сметани, 3 курячі яйця, 0,5 скл. теплої води, 30 г дріжджів, 2 ч. л. цукру, дрібка солі, пшеничне борошно вищого ґатунку (скільки візьме тісто); (на начинку) 500 г грибів, 2 морквини, 2 цибулини, 150 г твердого сиру, майонез, сіль, спеції до смаку.


Приготування. У теплій воді розчинити дріжджі та цукор. Додати сметану, два яйця, сіль. Змішати й поступово всипати просіяне борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто. Щоб воно не прилипало до рук, можна додати трохи олії. Тісто накрити рушником і поставити в тепле місце. 
Приготувати начинку. Моркву помити, почистити й подрібнити на тертці із середніми вічками. Цибулю почистити і нарізати кубиками. Гриби помити й нарізати шматочками. У сковорідку влити олію. На середньому вогні обсмажити цибулю з морквою. Додати гриби, смажити, поки вони набудуть золотавого кольору. Присмачити спеціями. Дати охолонути. Твердий сир натерти. 
Коли тісто підросте, розкачати його квадратним пластом. Змастити його майонезом та рівномірно викласти на нього начинку. Притрусити натертим твердим сиром. Згорнути, сформувавши завиванець, викласти на деко, змастити яйцем для блискучої скоринки, дати, нехай постоїть 10–15 хвилин, щоб підріс. Випікати за температури 180–190 градусів до готовності. 
Пиріг можна готувати і з лісовими грибами, і з печерицями, які завжди є в продажу, що дуже зручно.

 

Автор: Оксана Нагорна

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter