Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Запіканка з броколі «Рум’яна»

Дуже смачно

25 травня
109

Смачна страва

Запіканка з броколі «Рум’яна»

(під яєчно-вершковим соусом і сиром)

Інгредієнти: 500 г броколі, сіль, суміш мелених перців, 2 ст. л. подрібненої зелені кропу, чайна ложка сухого базиліка; (на заливку) 3 яйця, 120 г молока, 3 ст. л. сметани або вершків, столова ложка гірчиці, 3 ст. л. борошна, 0,5 ч. л. мускатного горіха, сіль і перець до смаку, 150 г тертого сиру.


Приготування. Броколі розібрати на суцвіття, обрізати тверді частини ніжок, промити й поварити в підсоленому окропі впродовж п’яти хвилин. Відкинути на друшляк і облити холодною водою, щоб капуста зберегла колір. Якщо ніжки залишилися твердими, відрізати їх і подрібнити в блендері, присмачити спеціями, базиліком та зеленню кропу. Решту капусти теж приправити. 
Яйця збити з молоком, вершками і гірчицею, поступово всипати просіяне борошно та спеції, перемішати, додати 2/3 потертого сиру і знову перемішати. Половину суміші вилити у скляну форму для запікання, попередньо змащену олією. Зверху покласти броколі, посипати кропом та залити рештою соусу, зверху посипати рештою тертого сиру. Запікати в духовці за температури 180 градусів протягом 30–40-ка хвилин. Запіканка підніметься під час випікання, але потім трохи осяде. Ароматна, рум’яна і смачна. 

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter