Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Заливний пиріг «Грибна галявина»

Дуже смачно

05 вересня
103

Смачна страва

Заливний пиріг «Грибна галявина»

Інгредієнти: (на тісто) 1,2 скл. майонезу, 1,2 скл. сметани, 3 яйця, 100 г борошна, 1,2 ч. л. розпушувача, сіль; (на начинку) 600 г печериць, 150 г рису, 2 цибулини, 2 пучки свіжого шпинату (або 200 г замороженого), півсклянки тертого твердого сиру, 50 г олії, зелень кропу та петрушки, сухі приправи і декілька стебел зеленої цибулі (за бажання).

 

Приготування. Змішати сметану, майонез та яйця, збити у блендері. Поступово всипати борошно з розпушувачем і замісити рідке тісто.
Гриби нарізати тонкими часточками, цибулю подрібнити. Цибулю з грибами підсмажити у сковорідці з олією, приправити. Рис відварити, посолити, додати столову ложку олії, перемішати, щоб не злипнувся. Шпинат промити, нарізати, залити окропом і залишити в ньому на п’ять хвилин. Потім злити воду, підсолити шпинат, додати нарізану зелень. Форму змастити маслом і посипати сухарями. На дно вилити трохи тіста. Далі викласти варений рис, полити кількома ложками тіста, на нього – смажені гриби, теж полити тістом. Тоді знову викласти рис та нарізане варене яйце. На нього – шпинат і подрібнену зелень. Залити залишками тіста.
Поставити в розігріту до 180-ти градусів духовку. Запікати 40 хвилин, потім посипати потертим твердим сиром і знову поставити в духовку, щоб утворилася золотава скоринка.

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter