Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Віллем Дафо працюватиме керівником театрального відділу в Італії

Люди

Марія КАЛУШ
09 липня 12:32
222
Джерело: Газета "Життя. Історії"

Віллем Дафо: актор із багатогранною кар'єрою

Віллем Дафо працюватиме керівником театрального відділу в Італії

Життєві історії

 

 

Популярний актор Віллем Дафо став новим художнім керівником театрального відділу італійської мистецької організації La Biennale di Venezia, Венеційської бієнале, на дворічний термін, упродовж 20252026 років. 


"Театр це фактично первісна домівка його блискучої кар'єри", сказав П'єтранджело Буттафуоко, голова ради директорів Бієнале, яка є фундацією, що опікується Венеційським кінофестивалем. 
Дафо розповів журналістам: "Я був спочатку здивований, а потім щасливий отримати запрошення П'єтранджело Буттафуоко". Актор продовжив: "Я усвідомлюю, що мене знають як кіноактора, але я народився в театрі, театр виховав мене і загартував. Я сценічний актор. Театр навчив мене мистецтву і життю". На завершення Дафо сказав: "Я працював з Вустерською групою протягом 27 років, я співпрацював з великими режисерами від Річарда Формана до Боба Вілсона. Напрям моєї театральної програми визначатиме мій особистий розвиток. Своєрідне дослідження сутності тіла".


Дафо розпочав свою мистецьку кар'єру студентом університету в Мілуокі, де у 19 років приєднався до Театру Х (19751977), однієї з перших експериментальних театральних груп у США, з якою грав у "Образі глядача" Петера Гандке та в багатьох п'єсах режисера і художнього керівника Джона Шнайдера. У Європі, де він жив від 1976 року, працював у легендарному амстердамському театрі "Мікері" серці альтернативного міжнародного театру, де грав на сцені у виставі "Фольтер Фолліс" засновника, актора, режисера, драматурга, продюсера і візуального художника Ріцаерта тен Кате.

 

 

Довідка. Ві́льям Джеймс "Ві́ллем" Дефо́ американський актор, відомий своїми ролями в театрі та кіно. 

Кінокар'єра: Дебют Дефо в кіно відбувся 1980 року у фільмі "Ворота раю". Відтоді він знявся в більш ніж 100 фільмах, серед яких "Взвод" (1986), "Народився четвертого липня" (1989), "Англійський пацієнт" (1996), "Людина-павук" (2002), "Аквамен" (2018) та багато інших. 

Нагороди та визнання: Дефо номінант на чотири премії "Оскар" (за кращу чоловічу роль другого плану у фільмах "Взвод", "Тінь вампіра", "Американський психопат" і "Флорида Проєкт") та трьох премій "Золотий глобус" (за кращу чоловічу роль другого плану у фільмах "Тінь вампіра", "Білосніжка: Легенда про мисливця" та "Ваші очі"). Він також отримав Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль на Венеційському кінофестивалі за роль у фільмі "Зрада".

Дефо володіє кількома мовами, зокрема англійською, іспанською, французькою та німецькою. 

 

Джерело: https://www.hollywoodreporter.com/ 

 

Історії з життя

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter