Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт «Полунична насолода»

Кулінарні рецепти

18 травня
120

Смачна випічка

Торт «Полунична насолода»

Інгредієнти: (на тісто) 300 г пшеничного борошна, 150 г цукру, 2 яйця, столова ложка меду, 100 г масла, 0,5 ч. л. соди, столова ложка кефіру або сметани;

(на начинку) свіжі ягоди полуниці; (на крем) 100 г цукру, 300 г сметани, ванілін на кінчику ножа; (на помадку) 40 г цукру, 40 г густої сметани, 10 г масла.


Приготування. Мед розтопити на водяній бані або на слабкому вогні. Всипати цукор, перемішати і довести до кипіння. Помішуючи, додати масло, злегка збиті яйця, соду (за 10 хвилин до цього погасити її кефіром або сметаною) та половину борошна. Поварити впродовж 15–20-ти хвилин. До гарячої однорідної маси всипати борошно і замісити тісто. Викласти його на робочу поверхню, розділити на п’ять частин,  із кожної сформувати кулю. Кожну кулю розкачати пластом завтовшки не менш аніж півсантиметра. Один пласт викласти у змащену жиром або застелену папером для випікання форму діаметром 25–30 см. Випікати протягом восьми-десяти хвилин за температури 220–240 градусів. Корж має підрости в півтора-два рази і стати світло-коричневим. Так спекти всі коржі.
Сметану збити з цукром та ваніліном. Готові коржі перемастити кремом і перекласти шматочками полуниці. Верхній корж кремом не змащувати, а залити сметанною помадкою (змішати сметану з цукром, поварити впродовж 10–15 хвилин, додати масло й перемішати). Торт прикрасити на свій смак.

Автор: Олена Каленська

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter