Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт «Ніжність»

Дуже смачно

04 травня
160

Смачна випічка

Торт «Ніжність»

Інгредієнти: (тісто) 3 яйця, склянка цукру, 2 столові ложки сметани, 1 десертна ложка амонію, 2 столові ложки какао-порошку, 150 г м'якого вершкового масла чи маргарину, склянка борошна.                                    

Сирна маса: 500 г кисломолочного домашнього сиру, 4 яєчні жовтки, 1 склянка цукру, 200 г м'якого вершкового масла, пакет апельсинової або лимонної галяретки, склянка гарячої води.                                                

Білкова маса: 4 яєчні білки, 1 склянка цукру, пакет вишневої галяретки, 1 склянка гарячої води.

 

Приготування. На тісто яйця збийте з цукром, амоній покладіть у сметану і перемішайте, додайте какао-порошок, масло (має бути м'яким) і борошно. Усе ретельно перемішайте. Тісто буде консистенції густої сметани. Викладіть у круглу форму, змащену вершковим маслом, і випікайте корж, приблизно 30 хвилин. Коли корж охолоне, форму, в якій він випікався, застеліть харчовою плівкою і викладіть охололий корж. Приготуйте сирну масу: перемеліть у м’ясорубці сир, додайте яєчні жовтки, цукор, м'яке вершкове масло, добре перемішайте. Розчиніть пакет апельсинової або лимонної галяретки в гарячій воді і ледь теплу вилийте в сирну масу та ретельно перемішайте. Вилийте масу у форму на спечений корж і одразу ж поставте в холодильник (приблизно на 30 хвилин). Приготуйте білкову масу: до яєчних білків додайте цукор і добре збийте. Розчиніть пачку вишневої галяретки в гарячій воді і гарячу поступово вливайте в яєчні білки, не припиняючи збивати. Маса вийде однорідною. Вилийте готову білкову масу поверх сирної маси так, щоб вона розтікалася всією поверхнею, й відразу ж поставте в холодильник на 12 годин. Торт виглядатиме дуже гарно, та й прикрашати його зовсім не обов'язково. Аби надати йому більш святкового вигляду, верх торта можна прикрасити галяретками різних кольорів, нарізаних кубиками.  

Автор: Оксана Нагорна

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter