Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт «Наполеон» з малиною

Дуже смачно

03 травня
114

Смачна випічка

Торт «Наполеон» з малиною

Інгредієнти: (на тісто) 275 г масла або маргарину, яйце, 4 скл. борошна, 3/4 скл. холодної води, столова ложка оцту, столова ложка горілки; (на крем) 1,8 л молока, 7 яєць, склянка цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 7 ст. л. крохмалю, 250 г вершкового масла, (на начинку і для прикрашання) кілограм малини.            

           

Приготування. Вершкове масло подрібніть на тертці з великими вічками, змішайте з борошном, додайте яйце, воду, оцет, горілку й замісіть тісто. Розділіть його на 12 частин (сформуйте кульки) і покладіть в холодильник на годину. Потім розкачайте кожну кульку якомога тонше. Викладіть корж на деко, застелене пергаментом, проколіть у декількох місцях виделкою, щоб не утворювалась порожнеча. Випікайте в помірно розігрітій духовці до золотавого кольору (не перепечіть!).                                                                    

Приготуйте крем: закип'ятіть молоко й охолодіть його. В окремій посудині яйця збийте зі звичайним та ванільним цукром, з'єднайте з крохмалем і ретельно перемішайте все. Влийте у молоко, перемішайте і варіть до загусання. Залиште остигати. Збийте м'яке вершкове масло, додаючи остиглу суміш.  Помийте і обсушіть малину. Змастіть коржі кремом, викладіть малину на крем. Один корж подрібніть на крихту. Покрийте боки і верх торта кремом і посипте крихтою. Прикрасьте малиною.                                      

Автор: Зоя Войцеховська

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter