Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт «Літня галявина»

Кулінарні рецепти

15 травня
143

Смачний десерт

Торт «Літня галявина»

На торт діаметром 20 см потрібні: листкове тісто, бісквітне тісто, заварний крем, зелена кокосова стружка і мармелад різних кольорів.


Інгредієнти: (бісквіт) 2 яйця, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. пшеничного борошна, столова ложка масла, дрібка солі. Листкове тісто: яйце, 100 г маргарину, склянка холодної кип’яченої води, приблизно 3 скл. пшеничного борошна, дрібка солі. Заварний крем: яйце, склянка цукру, пакетик ваніліну або ванільного цукру, 1/2 скл. пшеничного борошна, 100 г масла, по 0,5 л води та молока.


Приготування. На бісквіт яєчні білки відділити від жовтків, посолити і збити міксером до утворення пишної піни. Всипати цукор, по одному додати яєчні жовтки і збити. Поступово всипати борошно й замісити тісто. Форму застелити пергаментом і змастити маслом. Вилити в неї тісто й поставити в розігріту до 180-ти градусів духовку. Випікати приблизно 30 хвилин.
На листкове тісто до маргарину додати 3 ст. л. борошна й посікти ножем. Із яйця, води, солі та решти борошна замісити тісто (як на вареники). Тісто і маргарин розділити на шість частин. Кожну частину тіста розкачати пластом завбільшки приблизно 15х15см, покласти в центр маргаринову суміш і сформувати конверт. Залишити в холодильнику на 20 хвилин. Вийняти, розкачати, знову сформувати конверт і залишити в холодильнику на 20 хвилин. Повторити чотири рази. Потім кожен квадрат розкачати пластом завтовшки приблизно 2–3 мм, перекласти на деко (його не потрібно змащувати). Випікати в розігрітій до 200–220-ти градусів духовці.
Приготування заварного крему. Яйце розтерти з цукром та ваніліном. Додати борошно і вимішати. Молоко й воду довести до кипіння і поступово вливати до яєчної маси, постійно помішуючи. Поставити на середній вогонь варитися, поки маса загусне. Зняти з вогню й відставити. Коли крем буде теплим, додати масло й перемішати. 
Формуємо торт: бісквіт розрізати навпіл. Один корж змастити кремом. На нього викласти коржі з листкового тіста, перемащуючи їх кремом. Накрити другим бісквітним коржем. Верх і боки торта змастити кремом. Боки обсипати крихтами коржів з листкового тіста, а верх посипати кокосовою стружкою. Прикрасити кубиками мармеладу.                                                                                                

Автор: Ольга Забугіна

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter