Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт «Карпатка пишна»

Дуже смачно

13 вересня
91

Смачна випічка

Торт «Карпатка пишна»

Інгредієнти: (на тісто) склянка води, 125 г маргарину, дрібка солі, склянка борошна, 5 яєць, 1,5 ч. л. порошку до випічки; (на крем) столова ложка борошна, столова ложка крохмалю, 1,5 скл. молока, 2 яєчних жовтки, 0,5 скл. цукрової пудри, 250 г масла. 

 

Приготування. Закип’ятити воду з маргарином (чи з маслом) та сіллю, щоб жир повністю розтопився. Одразу всипати все борошно і швидко й інтенсивно перемішати до утворення гладкої маси. Трохи охолодити. По одному додати яйця, після кожного ретельно перемішувати, щоб утворювалася однорідна маса. Тісто має повільно тягнутися-стікати з ложки. Розділити його на дві частини. Кожну викласти на змащене деко і спекти до підрум’янення за температури 230 градусів.
Склянку молока довести до кипіння. Борошно та крохмаль змішати з рештою молока, додати збиті з цукром жовтки. Масу влити в молоко, яке закипіло, й, інтенсивно перемішуючи, поварити до загусання. Охолодити. Масло збити. Порціями додати до нього заварену масу і перемішати. 
Готовим кремом перемастити коржі. Вони виходять горбкуватими, тому й така назва – «Карпатка».   
ПОРАДА. «Карпатку» в порошку можна придбати в Польщі або в продавців польських продуктів. Це спрощує процес приготування.

Автор: Галина Ващишин-Цигилик

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter