Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Тіна Тернер завжди буде у нашій пам’яті.

Люди

24 травня
143

Її потужний хриплий голос і круті танці полюбили мільйони фанів

Тіна Тернер завжди буде у нашій пам’яті.

Тіна Тернер, найвідоміша співачка, чий хриплий вокал і вибухова енергія зробили її найуспішнішою виконавицею всіх часів, померла 24 травня у своєму будинку в Кюснахті, Швейцарія, поблизу Цюриха. Цю сумну звістку повідомив її агент Бернард Догерті.

 

Тіна розпочала свою кар’єру наприкінці 1950-х років. Вона навчалась у школі і співала з Айком Тернером та його гуртом Kings of Rhythm. Її потужний блюзовий голос і шалений стиль танців сприяли популярності. Невдовзі Тіна стала зіркою цього гурту й одружилася із Тернером. 


Їхній гурт за якийсь час став одним із провідних і найпопулярніших у чорних кварталах. Згодом Тіну запросили співати разом із гуртом Rolling Stones. Турне містами Британії 1966 року, а згодом турне Америкою 1969-го були дуже успішними. Білі слухачі теж почали звертати увагу на молоду і неординарну співачку.


Тернер наполягала на додаванні до свого репертуару рок-пісень гуртів Beatles і Rolling Stones. Це принесло їй додатковий успіх і змогу охопити нову аудиторію її фанів. «Вона наступає, як ураган. Вона танцює, крутить, трясе і співає…» – так написав про Тіну для The San Francisco Chronicle 1969 року Ральф Дж. Глісон, впливовий на той час музичний критик.


На церемонії вручення премії «Ґреммі» 1985 року пісня What's Love Got to Do With It отримала три нагороди: за рекорд року, за пісню року та за найкраще жіноче поп-вокальне виконання.
Найпопулярніший альбом пісень співачки розійшовся накладом п’ять мільйонів копій. Він перетворив Тіну Тернер на світовий феномен. Гастрольне турне Twenty Four Seven 2000 року принесло Тіні понад 100 мільйонів доларів.

Книга рекордів Гіннеса оголосила, що співачка продала більше квитків на концерт, аніж будь-хто інший в історії сольних виконавців.


Запам’ятаймо її такою, як на фото, і ще раз послухаймо її хіти.

Джерело: https://www.nytimes.com

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter