Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Святковий рецепт тортика із баклажанних млинців

Кулінарні рецепти

02 листопада
271

Смачна страва

Святковий рецепт тортика  із баклажанних  млинців

СВЯТКОВА СТРАВА

 

Інгредієнти:  (на тісто) кілограм баклажанів, 2/3 скл. борошна, 3 яйця, 2–3 ст. л. подрібненої зелені кропу та базиліка, сіль та перець до смаку; 

(на начинку) 3 червоні солодкі перчини, 5 помідорів, цибулина, зелень базиліка, 0,5 ч. л. цукру, сіль та перець до смаку, 150 г сиру, 200 г відвареного курячого філе або іншого м’яса, майонез (краще домашній); 

(для прикрашання) 3 твердих помідори, варене яйце, 3 зелені оливки без кісточок, 2 ч. л. маку, листя петрушки, 4 зубочистки.

 


Приготування. Баклажани почистити, нарізати шматочками і посипати сіллю. За півгодини промити водою. Подрібнити у блендері до утворення однорідної маси, додати до баклажанів яйця, борошно, зелень та спеції. Має вийти суміш консистенції картопляної маси на деруни. Набирати ложкою і викладати на сковороду з розігрітою олією. Готові млинці (має вийти 16 штук) викласти на тарілку, щоб охололи.
Цибулину подрібнити й пасерувати на олії до прозорості. Перець почистити від насіння і нарізати шматочками, потім подрібнити в блендері (але не до утворення пюре) й додати до цибулі. Сковороду накрити й залишити тушкуватися на 5 хвилин. Додати подрібнені помідори (можна зняти з них шкірку) й залишити на вогні ще на 10 хвилин, поки випарується сік. Посолити, поперчити, всипати трішки цукру й базилік. Зняти з вогню. Додати дрібно натертий сир (2 ст. л.). Відварене куряче філе дрібно нарізати, приправити спеціями та змішати з майонезом (2 ст. л.). 
На тарілку покласти чотири млинчики, намастити їх помідорно-перцевою начинкою, полити цівкою майонезу, посипати базиліком та дрібно потертим сиром. Відтак знову покласти млинці. На них викласти курячий фарш і посипати сиром. Викласти ще чотири млинці, намастити їх овочевою начинкою, полити майонезом і посипати сиром. Зверху викласти останні чотири млинці. Намастити майонезом і посипати подрібненим на тертці з великими вічками сиром (50 г). Із помідорів та оливок зробити квіти “маки”, з яйця вирізати “ромашку”. “Квіти” закріпити на торті за допомогою зубочисток. Навколо викласти гілочки петрушки. 
Торт смакує і гарячим, і холодним. Перед подаванням його можна підігріти в духовці, а тоді оздобити підготовленими “квітами”.

 

КУЛІНАРІЯ

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter