Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Святковий рецепт приготування риби у тісті “Золотиста рибка”

Кулінарні рецепти

31 жовтня
302

Смачна страва

Святковий рецепт приготування риби  у тісті   “Золотиста рибка”

СМАЧНІ РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: 500 г листкового тіста, 700 г філе лосося (або іншої риби), яйце, 3 ст. л. манки, цедра та сік третини лимона, 50 г масла, сіль, мелений чорний перець, листя базиліка або крес-салату, лимон, олія.

 


Приготування. Розігріти духовку до 180-ти градусів. Дві третини тіста розкачати овальним пластом завдовжки 35 см. Вирізати з нього “рибку” й перекласти на змащене олією деко. З обрізків вирізати довгі смужки і змастити їх збитим яйцем. Викласти смужки по краю рибки змащеним боком донизу. Тісто в декількох місцях проколоти виделкою (на смужках по краях цього не робити). Поставити в холодильник на 10 хвилин. Випікати “рибку” 15–20 хвилин, поки добре підрум’яниться. Коли охолоне, середину посипати манкою. Філе лосося нарізати маленькими шматочками, змішати з цедрою та соком лимона, посолити, поперчити. Викласти на “рибку”. Зверху покласти шматочки масла і трішки втиснути їх. Третину тіста, що залишилося, тонко розкачати й змастити збитим яйцем. Вирізати невеликий шматок на “риб’ячу голову”. Покласти його змащеним боком донизу і старанно притиснути краї. Із залишків тіста формочкою для печива вирізати кружальця і змастити яйцем. Кружальця викладати змащеним боком донизу (починаючи з хвоста) так, щоб вони частково накривали одне одного (як риб’яча луска). Міцно притиснути їх до країв рибки. З одного кружечка зробити “око”. Поставити виріб у холодильник на 15 хвилин. Потім змастити яйцем і поставити випікатись на 20 хвилин за температури 180 градусів, тоді зменшити температуру до 50-ти градусів і випікати ще 30 хвилин. Перекласти рибку на таріль і прикрасити гілочками базиліка чи крес-салату й лимонними дольками.
Дивовижна “золотиста рибка” з листкового тіста з начинкою із смачної та соковитої рибки, зі свіжою зеленню і ароматним лимоном – справжня насолода! Окраса будь-якого столу, яка потішить вас та ваших гостей.

 

КУЛІНАРІЯ

Автор: Юлія Бондарєва

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter