Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Свинячі стейки з гарніром із карамелізованого перцю та синьої цибулі

Дуже смачно

12 квітня
136

Смачна м'ясна страва

Свинячі стейки з гарніром із карамелізованого перцю та синьої цибулі

Інгредієнти: 2–3 свинячі стейки, сіль, мелена перцева суміш, 30 мл оливкової олії, 20 г масла; (на гарнір) 2 сині цибулини («ялтинські»), 2–3 великі червоні болгарські перчини, сіль, мелений чорний перець до смаку, 50 мл оливкової олії, 2 столові ложки цукру, столова ложка соєвого соусу «Бальзамік», сухий базилік або пів пучка свіжого.


Приготування. Свинячі стейки приправити спеціями, підготувати до смаження. У розігрітій сковорідці із сумішшю масла й олії обсмажити стейки з обох боків до утворення скоринки (по п’ять хвилин з кожного боку; за бажання можна й довше, але стежте, щоб не пересушити). 
Цибулю порізати великими півкільцями й обсмажити у сковорідці з олією до м’якості, приправити сіллю та перцем, потім посипати столовою ложкою цукру. Смажити, часто перемішуючи, цибуля стане блискучою і карамелізується. Солодкий перець нарізати довгими смужками, викласти у сковорідку, також посипати сіллю та перцем, потушкувати. Потім влити соєвий соус, посипати цукром і перемішати. За п’ять хвилин перець почне карамелізуватися. Довести його до стану альденте (стежити, щоб не був занадто м’який). Цей карамелізований гарнір з перцю та синьої цибулі має неперевершений смак, його з’їдають першим. 

Автор: Оксана Нагорна

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter