Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Гарбузовий торт зі сметанним кремом

Смаколики

Ірена Загарова
12 липня 11:58
147
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачний десерт

Смаколики: Гарбузовий торт зі сметанним кремом

 

Інгредієнти: 

 

(на корж)  300 г відвареного гарбуза, 0,5 скл. цукру, неповна склянка борошна, 4 яйця, столова ложка розпушувача, цедра і сік із половини лимона, 0,5 ч. л. кориці, 4 ст. л. оливкової олії;

(на крем)  5 ст. л. сметани, 3 ст. л. цукру, пакетик ванільного цукру;

(для прикрашання)  200 г очищеного гарбуза, 2 скл. води, 4 ст. л. цукру, сік із половини лимона.

 


Приготування.

 

Гарбуз подрібнити в блендері до утворення пюре. Яйця збити з цукром, додати гарбузове пюре, борошно, розпушувач та оливкову олію, збити до утворення однорідної маси. Додати цедру, сік та корицю і знову збити.
Роз’ємну форму змастити маслом та вилити в неї тісто. Випікати впродовж 25–30 хвилин. Залишити в духовці остигати. Потім корж вийняти з форми й акуратно розрізати вздовж навпіл.
Сметану збити міксером із ванільним і звичайним цукром до утворення густої маси. Коржі перемастити кремом, зверху торт також змастити кремом. 
Зі шматка гарбуза зняти ножем для чищення овочів тонкі смуги завширшки 2–2,5 см. Згорнути з них «трояндочки» і скріпити їх зубочистками. З товстіших смужок (приблизно 2 мм) вирізати «листочки» із зубчиками. Із води, цукру та лимонного соку зварити сироп. Опустити в нього «трояндочки», а потім «листочки» і поварити хвилину-дві. Не переварити! «Троянди» акуратно викласти на тарілку, а «листочки» залити холодною водою й дати їм постояти п’ять хвилин. У центрі торта викласти помаранчеві «троянди» й «листочки». Торт неймовірно ніжний, ароматний. Чудова окраса святкового столу!

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter