Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Дріжджовий пиріг зі сливами

Смаколики

Надія Кухарська
22 серпня 18:59
96
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачна випічка

Смаколики: Дріжджовий пиріг зі сливами
Дріжджовий пиріг зі сливами

 

Інгредієнти: 

 

750–800 г слив, цукрова пудра (для посипання); 

(на тісто)  270 г борошна, 125 мл молока, 50 г цукру, 15 г свіжих дріжджів, яйце, 50 г масла (розтопити); 

(на хрустку посипку)  100 г борошна, 60 г цукру, 70 г масла (охолодити), чайна ложка меленої кориці.  Форма завбільшки 18х30 см або діаметром 26 см.

 


Приготування.

 

Молоко, цукор та дріжджі покласти в глибоку миску чи в чашу  міксера і збити до повного розчинення дріжджів. Додати яйце та ще раз збити. Всипати борошно і влити розтоплене масло. Замісити м’яке та доволі липке тісто. За допомогою планетарного міксера вимішувати його три-чотири хвилини, увімкнувши середню швидкість, або місити вісім-десять хвилин руками. Добре вимішене тісто має гарно тягнутись. 
Миску з тістом щільно накрити харчовою плівкою або ледь вологим кухонним рушником і залишити в кухні, дати, хай постоїть півтори години. Коли тісто виросте майже вдвічі, перекласти його в роз’ємну форму й руками розподілити так, щоб тісто повністю покрило форму тонким шаром. Викласти на нього рядами сливи
(розрізати кожну навпіл, видалити з них кісточки).
Усі інгредієнти на хрустку посипку помістити в чашу блендера і збити до однорідності. Якщо блендера немає, тоді масло швидко подрібнити на тертці з великими вічками й розтерти з рештою інгредієнтів. Масу викласти на сливи і рівномірно розподілити, розтираючи пальцями, формуючи невеличкі грудочки. Пиріг поставити в заздалегідь розігріту до 180-ти градусів духовку. Випікати 40–50 хвилин. Пиріг має гарно піднятись, сливи – пропектись, а посипка – підрум’янитись. Перевірити готовність, встромивши в центрі зубочистку. Вона має бути сухою. Пиріг вийняти з духовки й дати, нехай постоїть 10 хвилин. Потім дістати його з форми і дати, хай повністю охолоне. Посипати цукровою пудрою й подати на стіл.

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти:  Апетитне смачне рагу «Осіння симфонія»
12 вересня 22:59 119
Рецепти: Смачна капуста в розсолі з перцем
12 вересня 12:05 473
Другі страви:  Філе телятини з картопляним мусом
11 вересня 23:05 163