Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачний листковий пиріг з яблуками

Кулінарні рецепти

Мар’яна Собко
31 березня 22:00
201
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

РЕЦЕПТИ

Смачний листковий пиріг з яблуками

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Інгредієнти: (для листкового тіста) 500 г борошна, 1/2 ч. ложки солі, 1/2 склянки холодної води, 200-250 г маргарину або масла (краще з холодильника або морозилки);

(для начинки) 500 г яблук, 1/2 склянки цукру або цукрової пудри, кориця чи ванільний цукор, олія, горіхи, родзинки, чорнослив, курага (за бажанням).

 


Приготування. Приготувати листкове тісто за відповідним рецептом. Можна також використати 500 г готового тіста. Тісто розкачувати від себе, надаючи йому форму прямокутника, розрізати його на дві рівні частини. Яблука помити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину, бажано тонко зрізати шкірку. Потерти яблука на тертці із великими вічками. Змішати потерті яблука з горіхами, попередньо замоченими родзинками або сухофруктами (їх бажано порізати). Начинку викласти на частину тіста, залишаючи по краях відступи не менше 1 см. Посипати цукром або цукровою пудрою, корицею чи ванільним цукром. Якщо яблука кислі, цукру можна додати більше. Прикрити другою (вільною) частиною тіста. Краї ретельно заліпити. Пиріг перекласти на змащене олією деко. Зверху акуратно зробити надрізи, щоб готовий пиріг при розрізанні не кришився і не ламався. Нижній шар тіста не розрізати, щоб не витікав сік з пирога. Поставити деко в розігріту до 180 градусів духовку, випікати до золотистого кольору (приблизно 15-20 хвилин). Готовий пиріг вийняти, розрізати за вже зробленими надрізами і викласти на тарілку. Можна присипати його цукровою пудрою. Подавати випічку до чаю, кави або молока. Також буде дуже смачно, якщо до шматочка ще теплого пирога покласти кульку улюбленого морозива – ванільного, вершкового, шоколадного, горіхового. 

 

СОЛОДОЩІ

Смачного!

Джерело: Газета "Дуже смачно!"
Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Консервовані зелені помідори
07 вересня 23:08 105
Рецепти салатів: Смачний корисний салат з авокадо і з креветками
07 вересня 19:08 13
Смаколики:  Смачне  тістечко  «Арахісове»
07 вересня 18:35 41