Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачний фарширований гарбуз

Кулінарні рецепти

29 листопада
246

Смачна страва

Смачний фарширований гарбуз

РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: злегка приплюснутий ребристий гарбуз середньої величини (об’єм приблизно 1,5–2 л), 2 скл. вареного рису, 200 г печериць, варене куряче філе, цибулина, по половині жовтої та червоної солодкої перчини, зелень кропу і петрушки, стебло зеленої цибулі, 30 г масла, 2 ст. л. олії, столова ложка вершків або сметани, 2 яєчних жовтки, сіль, перець, по 0,5 ч. л. мелених імбиру і кориці; (для прикрашання) 200 г помідорів чері, “квітка”, вирізана з маленького гарбузика.   

 


Приготування. Гарбуз вимити, обсушити, зрізати в нього верхівку з плодоніжкою і вийняти волокнистий м’якуш із насінням. Овоч приправити спеціями, покласти на деко, змащене маслом, і поставити запікатися в духовку на 30 хвилин. Цибулину подрібнити й підсмажити на сковорідці з маслом. Додати порізані часточками печериці, посолити, поперчити й залишити на вогні на 15 хвилин. 
Варене куряче філе нарізати кубиками, з’єднати з рисом, тушкованими печерицями і подрібненою зеленню. Перець запекти, очистити від шкірки і нарізати смужками. Додати його до начинки, посолити і поперчити до смаку. Влити вершки, додати яєчні жовтки і перемішати. З гарбуза вийняти трохи м’якуша, нафарширувати його цією сумішшю і накрити попередньо зрізаною “кришкою”. 
Гарбуз загорнути у фольгу і поставити запікатися в розігріту до 180-ти градусів духовку на 40 хвилин. Потім зняти фольгу і поставити гарбуз у духовку ще на 20 хвилин. Якщо шкірочку легко проткнути зубочисткою, страва готова. Гарбуз вийняти з духовки і трохи охолодити. Прикрасити його помідорами чері. Я вирізала спеціальним ножем “квітку” з маленького гарбуза і запхала її в отвір.  Перед подаванням порізати гарбуз часточками. Така страва стане окрасою будь-якого святкового столу. 

 

КУЛІНАРІЯ

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter