Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачна українська страва - кров’янка

Кулінарні рецепти

07 грудня
591

Смачна страва

Смачна українська страва - кров’янка

РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: 300 г м’якуша свинячої шиї, 2 л холодної води, 2 скл. подрібненої гречаної крупи (січки), 800 г свинячого жиру, 150 г соленого свинячого сала, 2 цибулини, літр свинячої крові, чайна ложка червоного винного оцту, мелена гвоздика, мелений мускатний горіх, паприка, сіль, склянка нежирних вершків, свинячі кишки.

 


Приготування. Свинину залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти піну і залишити варитися, не накриваючи каструлі кришкою, на 1,5 години. Бульйон процідити, м’ясо подрібнити.
Бульйон довести до кипіння, всипати гречану січку й залишити варитися до готовності. Свинячий жир, сало і цибулю порізати маленькими шматочками. Сало перекласти у сковорідку й витопити його. Покласти цибулю й підсмажити до м’якості. Додати жир і залишити смажитися, помішуючи, на 20 хвилин. Охолодити. Влити свинячу кров та оцет, перемішати і процідити. З’єднати з остиглою кашею. Додати підсмажену цибулю і нарізане м’ясо. Присмачити спеціями. Влити склянку вершків і ретельно перемішати. Кишки промити, начинити їх фаршем приблизно на 3/4. Обидва кінці зав’язати. Проколоти ковбасу голкою в декількох місцях. У широку каструлю влити воду й довести її до кипіння. Опусти в неї ковбасу й поставити варитися на мінімальний вогонь на 20–40 хвилин. Коли ковбаса спливе, проколоти її ще в декількох місцях. Готову ковбасу вийняти, накрити рушником і повністю остудити. За бажання обсмажити. Смакує з гірчицею чи хроном! У нашій родині дуже люблять смажену картопельку з такою кров’яночкою. 

 

КУЛІНАРІЯ

Автор: Наталія Дулінова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter