Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смачна мусака з баклажанами і курятиною під соусом “Бешамель”

Кулінарні рецепти

02 грудня
275

Смачна страва

Смачна мусака з баклажанами і курятиною під соусом “Бешамель”

РЕЦЕПТИ

 

Інгредієнти: 3–4 варені картоплини, варене куряче філе завважки приблизно 200–300 г, 0,7 кг помідорів середньої величини, 2 баклажани, цибулина, 2 стебла зеленої цибулі, 50 г олії, 2 ст. л. панірувальних сухарів (для посипання форми), сіль, перець до смаку, зелень базиліка і петрушки;

(на соус) 0,5 л молока, 50 г масла, 2 ст. л. борошна, сіль, перець, дрібка мускатного горіха.

 


Приготування. Варену картоплю, баклажани та свіжі помідори порізати кружальцями. Цибулину подрібнити й підсмажити у сковорідці з олією до прозорості. Додати до м’яса і подрібнити в блендері. Присмачити спеціями. Кружальця баклажанів підсмажити з обох боків у сковорідці та приправити спеціями. 
Приготування соусу. У сковорідці розтопити масло. Всипати борошно і, постійно помішуючи, розтерти до утворення однорідної маси. Влити тепле молоко й розмішати, щоб не було грудочок. Довести до кипіння, посолити, поперчити, додати дрібку мускатного горіха і перемішати. 
Форму змастити олією та посипати сухарями. На дно викласти кружечки картоплі й посипати її спеціями. Зверху розкласти кружечки помідорів і полити соусом. Потім покласти м’ясний фарш, полити соусом. Викласти на нього баклажани, посипати нарізаною зеленою цибулею та петрушкою. Зверху щільно викласти кружечки помідорів, посипати подрібненим базиліком і полити рештою соусу. Поставити запікатися в розігріту духовку до утворення рум’яної скоринки. Прикрасити петрушкою. 

 

СМАЧНО!

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter