Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Сирно-кабачкова запіканка

Дуже смачно

04 вересня
89

Оригінальна страва

Сирно-кабачкова запіканка

Інгредієнти: 3 кабачки середньої величини, цибулина, 2 ст. л. подрібненої зелені кропу та петрушки, трохи базиліка, 50 г потертого твердого сиру, 2 ст. л. панірувальних сухарів; (на соус-заливку) 250 г жирного кисломолочного сиру, 2 яйця, 2–3 ст. л. молока, 2 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець, 1–2 ст. л. борошна.

 

Приготування. Кабачки подрібнити на тертці з великими вічками (молоді не чистити), не солити, бо тоді вони виділять велику кількість соку. Дати, хай постоять, сік, що все-таки виділиться, відтиснути. Додати дрібно нарізану цибулю, подрібнений кріп та базилік. 
Приготувати заливку: сир подрібнити в блендері, щоб не було грудочок, додати яйця, борошно і старанно розтерти, потім влити молоко, додати спеції та пропущений через прес часник. Змішати соус із натертими кабачками.
Форму змастити маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти в неї кабачково-сирну масу, розрівняти ложкою, зверху посипати тертим твердим сиром. Поставити в духовку, розігріту до 180-ти градусів. Запікати 30 хвилин, можна прикрити запіканку фольгою, щоб сир не підгорів. Потім зняти фольгу й поставити запіканку ще на 10 хвилин у духовку, щоб утворилася золотиста скоринка. Готову запіканку трохи остудити і прикрасити «квіткою» з помідора та гілочками кропу й базиліка.

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter