Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Сирний пиріг з маковими кульками

Дуже смачно

03 липня
104

Смачна випічка

Сирний пиріг з маковими кульками

Інгредієнти: (на тісто) 3 яєчних жовтки, 50 г цукру, 150 г масла, 2 ст. л. сметани, 300 г борошна, 2 ст. л. порошку до випічки; (на сирну масу) 5 яєць, 600 г домашнього кисломолочного сиру, 200 г цукру, 200 г розмʼякшеного масла, столова ложка крохмалю, столова ложка манної крупи, пакетик ваніліну, сік одного лимона; готова макова маса (можна придбати в магазині).


Приготування. Масло перетерти з борошном, порошком до випічки і цукром до утворення дрібних крихт. Додати жовтки і сметану, замісити тісто, поставити в холодильник і залишити в ньому на півгодини. 
За цей час яйця збити з цукром, додати змелений у блендері сир і решту інгредієнтів. Збити все міксером до однорідності. Форму змастити олією і присипати панірувальними сухарями. Перекласти в неї тісто й рівномірно розподілити його. З макової маси сформувати кульки й покласти їх на тісто. Зверху викласти сирну масу. Випікати годину й 20 хвилин за температури 160 градусів. Коли пиріг охолоне, полити його розтопленим шоколадом. Поставити в холодильник і залишити в ньому на ніч.

Автор: Зоряна Карпович

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter