Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Штучний інтелект ліквідує 26 мільйонів робочих місць

Факти

Назар КОЛОДІЙ
01 травня 14:21
133
Джерело: Газета "Життєві історії"

Небезпека масового використання ШІ не перебільшена

Штучний інтелект ліквідує 26 мільйонів робочих місць

Штучний інтелект може ліквідувати впродовж наступних п’яти років приблизно 26 мільйонів робочих місць у всьому світі. Насамперед звільнять працівників таких професій: касири, офісні працівники, бухгалтери. Натомість попит на посади фахівців із технологій та кібербезпеки зростатиме.  


Всесвітній економічний форум у Женеві оприлюднив звіт, у якому повідомлено про ймовірність зменшення чверті всіх робочих місць упродовж наступних п’яти років. Це станеться внаслідок широкого застосування ШІ, цифровізації, зеленої енергетики, інших економічних і технологічних розробок. Аналітика великих баз даних, нові технології управління і кібербезпеки стануть найбільшими рушійними силами прогресу і зростання зайнятості.

 

Додатки штучного інтелекту, зокрема ChatGPT, використовуватимуть 75% компаній. Ці дані підтверджено у дослідженні WEF. Було опитано понад 800 компаній, в яких працюють 11,3 мільйона працівників у всьому світі. Нині штучний інтелект залишається меншою загрозою для перспектив праці, ніж інші макроекономічні чинники: уповільнення економічного зростання, дефіцит пропозиції, інфляція. Про це пишуть фахівці Всесвітнього економічного форуму у своєму дослідженні.


Джерело: https://www.bloomberg.com/

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter