Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Штучний інтелект ліквідує 26 мільйонів робочих місць

Факти

01 травня
110

Небезпека масового використання ШІ не перебільшена

Штучний інтелект ліквідує 26 мільйонів робочих місць

Штучний інтелект може ліквідувати впродовж наступних п’яти років приблизно 26 мільйонів робочих місць у всьому світі. Насамперед звільнять працівників таких професій: касири, офісні працівники, бухгалтери. Натомість попит на посади фахівців із технологій та кібербезпеки зростатиме.  


Всесвітній економічний форум у Женеві оприлюднив звіт, у якому повідомлено про ймовірність зменшення чверті всіх робочих місць упродовж наступних п’яти років. Це станеться внаслідок широкого застосування ШІ, цифровізації, зеленої енергетики, інших економічних і технологічних розробок. Аналітика великих баз даних, нові технології управління і кібербезпеки стануть найбільшими рушійними силами прогресу і зростання зайнятості.

 

Додатки штучного інтелекту, зокрема ChatGPT, використовуватимуть 75% компаній. Ці дані підтверджено у дослідженні WEF. Було опитано понад 800 компаній, в яких працюють 11,3 мільйона працівників у всьому світі. Нині штучний інтелект залишається меншою загрозою для перспектив праці, ніж інші макроекономічні чинники: уповільнення економічного зростання, дефіцит пропозиції, інфляція. Про це пишуть фахівці Всесвітнього економічного форуму у своєму дослідженні.


Джерело: https://www.bloomberg.com/

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життєві історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter