Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Шпинатний торт з полуницею

Дуже смачно

28 червня
182

Цікава випічка

Шпинатний торт з полуницею

Інгредієнти: (на коржі) 9 яєць, 450 г шпинату, 250 г цукру, 300 г борошна; (на крем) 250 г домашнього кисломолочного сиру, 180 г вершків, 80 г цукрової пудри, 300 г полуниць; (для просочення) склянка води, чайна ложка цукру.


Приготування. Шпинат помити й перебрати, видаливши тверді стебла. Покласти його в окріп і поварити 30 секунд, щоб він злегка розм’якнув. Яйця збити з цукром до утворення світлої пухкої маси, додати подрібнений блендером шпинат, ще раз збити. Всипати борошно, перемішати міксером, ввімкнувши найменшу швидкість. Тісто розділити на три частини. Спекти три коржі (кожен випікати в попередньо розігрітій духовці за температури 180 градусів приблизно   20 хвилин). Готовність перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою.
Кисломолочний сир подрібнити в блендері, змішати з цукровою пудрою. Вершки збити міксером. Все з’єднати і ретельно перемішати. Полуницю очистити, вимити, порізати дрібними шматочками, додати до маси. 
Охолоджені коржі просочити цукровим сиропом і перемастити кремом. Прикрасити на свій смак. Поставити в холодильник і залишити в ньому на ніч. 

Автор: Зоряна Карпович

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter