Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Салат із курячих сердечок

Рецепти салатів

12 травня
159

Цікавий ситний салат

Салат із курячих сердечок

Інгредієти: 300 г курячих сердець, 250 г печериць, 2 цибулини, морквина, 1–2 зелених яблука, 2 варених яйця, 200 г майонезу (краще домашнього), сіль, мелений чорний перець, олія (для смаження), сік половини лимона; (для прикрашання) зелень петрушки, “квіти” з вареної моркви, консервований горошок. 


Приготування. Сердечка промити, видалити в них білі судини і плівки. Покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь варитись на 2–3 хвилини. Відкинути на друшляк, промити, покласти в каструлю і залити водою. Додати цибулину та морквину і поставити варитися на 40–60 хвилин. Наприкінці посолити. 
Другу цибулину подрібнити й обсмажити на олії до золотавого кольору. Додати нарізані тонкими пластинками печериці, посолити, поперчити й залишити тушкуватися на 10 хвилин. Остудити. Яблука почистити, подрібнити на тертці з великими вічками і скропити лимонним соком. Консервований горошок відцідити. Яйця почистити, білки відокремити від жовтків і натерти. Відкласти 10–12 варених сердечок, розрізавши їх уздовж навпіл, решту подрібнити в блендері. Продукти викласти в тарілку у формі серця у такій послідовності: подрібнені сердечка, печериці з цибулею, потерті яблука. Кожен шар змастити майонезом. Верх та боки салату посипати потертими білками, посолити їх. Краї салату полити майонезом і викласти ланцюжком половинки сердечок. Змастити їх олією, щоб не засохли. Салат прикрасити “квітами” з моркви та “серцем” із зеленого горошку. Довкола розкласти зелень петрушки. Дати салату настоятися 1–2 години. 

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter