Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Смачний рататуй «Особливий»

Кулінарні рецепти

Мар’яна Собко
06 квітня 12:43
177
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

РЕЦЕПТИ

Рецепти:  Смачний рататуй  «Особливий»

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Інгредієнти: 2 баклажани, 1-2 кабачки або цукіні, 4-5 помідорів, сіль;

(для томатного соусу) ріпчаста цибулина, 1 болгарський перець, 3-4 помідори, 2 ст. л. томатної пасти, 2 ст. л. червоного або білого сухого вина, 4 ст. л. олії для смаження (оливкової чи соняшникової), сіль, перець;

(для пряної приправи) 1/4 стручка гострого перцю  (залежно від бажаної гостроти страви), 1 ст. л. зелені петрушки, зубчик часнику, 3 ст. л. оливкової чи соняшникової олії.

 


Приготування. Баклажани помити, обсушити і нарізати тонкими кружальцями (0,2-0,3 см. завтовшки). Кабачки вимити, обсушити і нарізати такими ж кружальцями, як і баклажани. Помідори помити, обсушити і нарізати кружками або півкружечками (залежно від розміру помідорів). Для томатного соусу цибулю почистити і дрібно нарізати. Перець вимити, обсушити і нарізати маленькими кубиками. Помідори вимити, обсушити і натерти на тертці з великими вічками (шкірку з помідора можна не знімати, вона залишиться в руці). У розігрітій сковороді приблизно 2 хвилини смажити цибулю. Додати перець і, помішуючи, смажити ще 5 хвилин. Після цього додати натерті помідори, перемішати і тушкувати приблизно 5 хвилин, час від часу помішуючи. Вкинути томатну пасту, перемішати і довести до кипіння. Влити вино, знову довести до кипіння, посолити і поперчити. На дно форми для запікання викласти половину підготовленого томатного соусу. На соус покласти “гармошкою” або “лускою”, чергуючи, кружок помідора, кружок баклажана, кружок кабачка. Так вкладати овочі, поки не буде заповнена вся форма. Для пряної приправи гострий перець вимити і порізати дрібними кубиками. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Часник почистити й дрібно посікти. З’єднати зелень, перець, часник, додати оливкову чи іншу олію і перемішати. Зверху овочі трохи посолити, рівномірно розподілити пряну приправу і збризнути олією. Прикрити форму пергаментним папером і запікати приблизно 60 хвилин в нагрітій до 190-200 градусів духовці. Після приготування дати страві настоятися 10-15 хвилин. Рататуй викласти на тарілку і подавати з томатним або соєвим соусом.

Смачного!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Фаршироване куряче філе в обгортці з беконом
18 вересня 19:30 76
Рецепти: Гречаники з грибами під овочевим соусом
18 вересня 14:14 224
Рецепти: Смачний домашній сирник із киселем
17 вересня 16:04 150