Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

ПРИЧИНИ РОЗБІЖНОСТЕЙ

Влада

08 лютого
80

Хто насправді винен?

ПРИЧИНИ РОЗБІЖНОСТЕЙ

 

ПРИЧИНИ РОЗБІЖНОСТЕЙ

 

Стислий витяг статті американського видання The Еconomist: «Звільнення Валерія Залужного новий вирішальний етап у війні».

 

«Ні для кого не секрет, що в міру погіршення їхніх стосунків двоє чоловіків також почали розходитися щодо того, що робити на полі бою. Пан Зеленський і його адміністрація поклали відповідальність за торішній невдалий контрнаступ на генерала Залужного. Вони хотіли, щоб українська армія підготувалася до подальших атак, і тиснули на нього, щоб він розробив плани битви й узяв на себе непопулярний тягар мобілізації додаткових військ».

 

«Генерал відкинув їхні аргументи. Залужний зауважив, що його обережність після провалу початкового штурму допомогла врятувати життя воїнів та обладнання. Він стверджував, що не міг спланувати наступний контрнаступ, якщо не знав, які ресурси має. Залужний сказав, що політики повинні мобілізувати суспільство, і він мав рацію».

 

«Під час війни політики та військові мають різні думки. Що насправді прирекло на крах стосунки між паном Зеленським і генералом Залужним, то це зміна поглядів президента на те, як війна визначить, якою країною має стати Україна». 

 

Джерело: https://www.economist.com/

 

 

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життя. Історії"

Прочитайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter