Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Пиріг «Весна»

Дуже смачно

24 травня
107

Смачна випічка

Пиріг  «Весна»

Інгредієнти: (на тісто) 200 г борошна, 100 г охолодженого масла, 2 ст. л. цукру, яйце; (на начинку) 500 г полуниць (взимку можна використовувати заморожені); (на кремову заливку) 300 г сметани 20-відсоткової жирності, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 3 ст. л. борошна, 3 яйця; (для прикрашання) 3 ст. л. цукрової пудри, 100 г полуниць, розрізаних навпіл. 


Приготування. Борошно розтерти з маслом до утворення крихт, додати цукор та яйце. Замісити туге тісто, скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник, залишити в ньому на 30 хвилин.
Полуницю очистити від хвостиків, промити, відкинути на друшляк і нарізати половинками, трохи відкласти для прикрашання пирога.
Усі інгредієнти на заливку збити в блендері.
Тісто розкачати, викласти в роз’ємну форму, розподілити його руками і сформувати бортики заввишки 2–3 см. Проколоти в декількох місцях виделкою. На тісто викласти колами половинки полуниці й залити кремовою сумішшю. Випікати впродовж 35–45-ти хвилин за температури 180 градусів. Крем має загуснути, а тісто підрум’янитись. Перевіряти готовність паличкою. Відтак пиріг повністю остудити, посипати цукровою пудрою, прикрасити полуничною квіткою та половинками ягід. Пиріг неймовірно ароматний і ніжний.

Автор: Ірена Загарова

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter